Van plant naar koffieboon

Koffieplanten kunnen wel zes tot 18 meter hoog worden. Met deze hoogte is het wel erg lastig om te oogsten. Daarom worden koffieplanten gesnoeid tot een struik zodat men in het oogstseizoen makkelijk bij de koffie kersen kan. Afhankelijk van het soort duurt het eerst ongeveer drie tot vier jaar voordat een nieuwe koffieplant koffie gaat produceren.

Bijzonder kopje koffie zetten

Het bedrijf Joy resolve heeft een koffiemachine gecombineerd met een klok. De machine zet koffie op een aangewezen tijdstip. Zo kun je wakker worden met het geluid van gepruttel en de geur van koffie. Bij deze koffiewekker is aan alles gedacht. Het apparaat houdt melk gekoeld, mocht je graag een cappuccino willen. Heb je soms liever een kopje thee dan kan dat ook.

Latte art 2.0

Na het zetten van een heerlijk kopje koffie wil je misschien melk in de koffie. Je ziet steeds vaker Latte art in je kopje koffie als je ergens koffie bestelt. Een nieuwe trend is om zelf via een app latte art in je koffie te creëren. Sinds 2018 zijn in Nederland namelijk koffie art printers. Je uploadt een leuke foto in de app en dit wordt naar een printer gestuurd. Koffie extract wordt gebruikt om leuke afbeeldingen en tekst op de melkschuimlaag te printen.

Koffieafval en mode

Van twee problemen naar 1 oplossing. In Taiwan zijn de eerste kledingstukken gemaakt van koffiedik. Dit vooruitstrevend idee vermindert afval en bespaart andere grondstoffen zoals katoen en polyester, die beperkt beschikbaar zijn. Starbucks werkt mee aan het concept en levert hun afval in. Koffiedik wordt vervolgens gecombineerd met polymeer om zo draad te maken. Het bedrijf, Singtex, is gaan samenwerken met Timberland, American Eagle, North Face en Puma. Misschien draag je ook wel een shirt gemaakt van koffie?