Wat houdt die zomerbaan precies in?

Ik run (vooral in de avond) de bar, waar ik de gasten voorzie van hun alcoholhoudende benodigdheden, koffie of een tosti. Daarnaast beheer ik de reserveringen in de computer, verwerk ik nieuwe gasten in de boeken en begeleid ik ze naar hun kamer. Tot slot zorg ik voor een opgeruimd terrein, zodat de volgende ochtend alles er weer als nieuw bij ligt. 

Hoeveel uur werk ik in de week?

Eigenlijk de hele dag, als ik hier ben. Als ik ervoor kies om ergens anders heen te gaan, dan ben ik vrij. In de avond neem ik meestal vanaf half acht de bar op me en ik sluit ‘s avonds rond twee uur. Dit kan verschillen als het erg druk is, dan blijf ik vaak wat langer open.

Wat verdien ik ermee?

Van deze baan kan ik absoluut niet rondkomen: ik verdien namelijk niks. Het is een familiebedrijf en je helpt gewoon mee in de zomer. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat we gratis een kamer hebben, zolang er ruimte is, en mee-eten met de familie. Mocht je een baantje zoeken op Kreta, het gemiddelde salaris ligt momenteel rond de 700 euro.

Hoe ben ik aan dit baantje gekomen?

Ik kom hier dus al 20 jaar, het is familie en voor mij is dit meer thuis dan het koude Nederland. Voor mij is het belangrijkste dat we de zomer vol zitten, zodat de familie die hier woont makkelijk de winter door kan komen. Ik werk ook liever gratis hier, dan dat ik de zomer in Nederland door breng. Ja toch.

Wat is het meest opvallende dat ik heb meegemaakt in deze bijbaan?

Soms is het erg rustig, dan moet je jezelf maar vermaken als iedereen binnen zit. Op dat soort momenten zet ik graag het licht uit en de muziek aan om vanuit het zwembad naar de sterren te kijken. Het bizarste wat ik heb meegemaakt: twee gasten doken met elkaar een appartement in, voor een goed potje ‘badminton’, terwijl de man van één van die gasten gewoon bij ons op het terras zat en niet door had. Dan valt je mond wel even open.
 

    

Meer van Willem