1. De chille gast/chick

Idee: de chille gast/chick na een avondje stappen wijsmaken dat er een gênant filmpje rondgaat van zijn of haar dronken activiteiten als tamtam! Studentensteden zijn hierin net dorpen: iedereen weet alles van iedereen en wil ook alles weten van iedereen. Voordeel: je hoeft niet bang te zijn dat je chille huisgenoot de grap serieus neemt. Hij of zij is toch chill. Of is de chille gast/chick na de grap niet meer zo chill?

 

2. De stille

Idee: moeilijk, want de je weet niet echt iets van de stille huisgenoot. Dus wat hij of zij grappig vindt, is ook maar de vraag. Gewoon proberen! Maar start eerst met een nepdrol van de kat in zijn of haar bed om reacties te peilen. Maar ja, dan is het ook maar de vraag of je überhaupt reactie krijgt of dat het stil blijft…

 

3. De mama

Idee: FACEBOOKPOST! Om de mama van het huis een beetje te plagen, kan je op Facebook een mooi verhaal schrijven over welk onderwerp dan ook. Het moet natuurlijk wel iets zijn waarmee de persoon in kwestie een beetje te kakken wordt gezet. Facebookposts zijn eigenlijk al-tijd grappig.

 

4. Het kind

Idee: verander het telefoonnummer van de pizzeria aan de overkant met het nummer van een van je andere huisgenoten. Iedere keer als je huisgenoot a.k.a. het luie kind de pizzeria wil bellen, krijg je een huisgenoot aan de telefoon. "Kom je bed uit lui wezen!" Misschien lopen ze dan naar de overkant voor pizza in plaats van lui te bellen uit bed. 

 

5. De azijnpisser

Idee: uitkijken met pranks en tegelijkertijd challenge accepted. De azijnpisser is misschien wel een zeikerd, maar van een zeikerd weet je precies wat iemand wel of niet grappig vindt. Laat hem of haar eens een keertje schrikken met een confettikanon in de kamer. Beetje vrolijkheid kan geen kwaad voor een zeikerd.