ING heeft studenten gevraagd om gouden businessideeën in te sturen, waarmee de student meer uit zijn of haar beperkte studentenbudget kan halen. Het ING Jumpstart initiatief is erg succesvol gebleken en uit de vele inzendingen zijn de winnaars gekozen. Twee winnende ideeën zijn door een jury gekozen en één idee is door de Facebookfans van ING gekozen.

ING Jumpstart

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Students4Development


Wesley bedacht Students4Development, een online platform dat ontwikkelingswerk met afstudeerstages en minors samenbrengt. Via dit platform kunnen studenten kiezen voor een duurzame stage of minor. Daarnaast kunnen ze ook ontwikkelingswerk doen, in de richting waarin ze gespecialiseerd zijn.

ExtraStufi


Sjoerd bedacht samen met zijn compagnons ExtraStufi, een omgekeerde vacaturebank voor technische studenten. Bedrijven zoeken studenten en hebben daar geld voor over, studenten zoeken bedrijven en willen graag extra inkomsten. ExtraStufi brengt bedrijven en studenten bij elkaar en zorgt dat zowel het bedrijf als de student hiervan profiteert.

ScienceKnows
Saskia bedacht dat het ontzettend zonde is dat alle scripties en papers na het behalen van het felbegeerde diploma in lades belanden en onaangetast op de computer blijven staan. "Heel zonde," zo zegt zij zelf, "want bedrijven zouden daar veel aan kunnen hebben." Daarom bedacht zij een platform waarop je scripties online kunt aanbieden zodat bedrijven deze kunnen kopen. Ook kunnen bedrijven hun onderzoeksvragen uitzetten, waar studenten voor hun afstuderen op kunnen reageren.

Nieuwsgierig of deze ideeën het gaan maken tot een succes? Of wil je juist graag meekijken hoe je een idee uitbouwt tot een bedrijf? Volg dan

vanaf 18 september

het ING Jumpstart programma op de de Vila Pecunia tab op Facebook.