De Welcome to the future: amsterdam-usa connection vindt plaats op zaterdag 12 februari.

Na twee fabuleuze december-edities (Kollektiv Turmstrasse en New Years Eve met Jimpster), opent Welcome to the Future 2011 meteen met een groot feest: op zaterdag 12 februari viert de Amsterdamse organisatie haar zeventiende verjaardag. Een van de hoofdacts op die allereerste WTTF (eind december 1993) was de jonge Amsterdamse techno producer Orlando Voorn, die in die periode naam maakte met all time classics als 'Kiss the sky', 'Fix' en 'Solid Sessions'.

orlando-voorn518.jpg

Geboren en getogen in de Amsterdamse Bijlmer, was Voorn de eerste Nederlandse producer die een persoonlijke link met Detroit wist te leggen. Zo verschenen er releases van hem op het Metroplex-label van techno-godfather Juan Atkins. Een aantal van Voorns klassiekers zijn binnenkort weer verkrijgbaar via het Amsterdamse Rush Hour.  Inmiddels is Orlando Voorn al jaren woonachtig in de USA, al draait hij op dit moment weer regelmatig in Europa. Vooral ook, omdat hij als producer actiever is dan ooit en een nieuw publiek voor zich heeft weten te winnen.

Op zaterdag 12 februari komt deze Detroit technoheld naar Studio 80, waar hij het podium deelt met een aantal andere grootheden uit de WTTF-geschiedenis. Zoals Voorns Amsterdamse tijdgenoten Quazar, aangevoerd door Navigator G - niet alleen navigator in Studio 80, maar ook de man achter Welcome to the Future. Quazar is weer helemaal terug dankzij de op Bla Bla verschenen release 'Number One'. Een andere Welcome to the Future-grootmeester is dj-producer Julien Chaptal, wiens Frans-getinte house-sound en hitreleases op labels als Remote Area, 2020Vision, Bla bla en Noir hem tot een van de grote namen van de nieuwe Amsterdamse scene hebben gemaakt.  Dorine Dorado maakt de flyer compleet.

Speciaal aan deze feestelijke Welcome to the Future is het programma in de tweede zaal, die gehost zal worden door No Way Back. Met dj's Young Marco, Tom Trago en San Proper. Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop en 14 euro aan de deur.

Check ook www.welcometothefuture.nl.