De naam zegt het al, tijdens de Wednesday Night Skate verkent een grote groep mensen Rotterdam elke woensdagavond op rolschaatsen en skeelers. Tijdens deze tochten worden wegen afgesloten en wordt de grote groep mensen onder begeleiding door Rotterdam geleid. Met behulp van vele vrijwilligers is dit ieder jaar weer mogelijk.

Een fenomeen

Het begon allemaal bij een Rotterdamse skatewinkel die op een woensdagavond een skatetoertocht door Rotterdam organiseerde in 1999. Met een kleine groep gingen ze op pad onder het motto ‘Wednesday Night Skate Rotterdam – na het eten de week doormidden skaten!’ In de jaren erna werd deze groep steeds groter en werd een Wednesday Night Skate een fenomeen. Ondertussen zijn er meer dan 75 tochten gereden en heeft ruim een half miljoen mensen meegedaan aan één van de tochten. 

Sfeer en nieuwe mensen leren kennen

Maar wat maakt deze skate toertochten dan zo leuk? Veel mensen willen steeds meer in beweging blijven en gezond leven. Zo’n tocht draagt daar natuurlijk aan bij. Maar ik denk dat de meeste mensen toch meedoen voor de sfeer. Samen met een paar vrienden meedoen aan de tocht en onderweg nieuwe mensen leren kennen die ook een leuke avond hebben. Daarnaast vindt er elke avond een Après-skate of after party plaats. Het is ook nog eens heel toegankelijk doordat je je niet hoeft in te schrijven en gratis mee kan doen. Ook is het mogelijk om skates te huren als je een keertje mee wilt doen maar geen skates wilt aanschaffen. 

Mocht je nog een keer mee willen doen, dan is woensdag 3 augustus je laatste kans voor dit jaar! Probeer het anders te onthouden voor volgend jaar, want op de website staat al dat het volgend jaar weer georganiseerd gaat worden!

 


Rotterdam_SW_Banner_large