Amsterdam

We beginnen met de hoofdstad van ons landje: Amsterdam. Door de combinatie van internationale allure en oudhollandse gezelligheid, is er genoeg te beleven. Komt ‘ie. 

Awakenings 
Waar: Gashouder
Wanneer: 01.01.2020, 22:00-08:00
Wat: Awakenings in een begrip in de Nederlandse techno-scene. Het vindt plaats in het bijzondere pand van de oude Gashouder in Amsterdam, dat van binnen compleet rond en open is. Voor dit nieuwjaarsfeestje wordt er heel wat talent aangesleept vanuit Duitsland: dit belooft een mooi feestje te worden. 

Snowball 
Waar: Paradiso 
Wanneer: 31.12.2019, 20:30-05:00 
Wat: Dat zien we niet vaak meer! Paradiso goes vintage en organiseert een heus bal op oudjaarsavond. De avond belooft voor ieder wat wils: van toegankelijke pop, tot house classics en uiteraard ook een zaal waar gewoon golden oldies worden gedraaid. Let wel, de dresscode is vrij specifiek: Silver, White, & Glitter – Futuristic Baroque, Classic Ballroom Chique. Heb je nog wel in de kast hangen, toch? 

TIKTAK
Waar: AFAS Live 
Wanneer: 31.12.2019, 22:00-? 
 Wat: Ze noemen het zelf ook wel “the biggest countdown in the country.” Elk jaar telt TIKTAK in Amsterdam 50.000 bezoekers en dat is niet verassend gezien de line-up. Ook dit jaar hebben ze grote namen weten te strikken als Lil’ Kleine, Bizzey, Broederliefde, en nog veel meer. Bij zijn is meemaken! 

Utrecht

Uiteraard kunnen we Utrecht niet overslaan. Super centraal, dus eenvoudig te bereiken, zelfs vanuit de verste uithoeken van het land. Maar niet alleen dat: ook hangt er een ongeëvenaard sfeertje in Utrecht dat het tot een ideale feestlocatie maakt. Dus bij deze. 

WAS
Waar: WAS, Tractieweg 41
Wanneer: 31.12.2019, 0:30-?
Wat: WAS is een technoclub in Utrecht waar van het moment genieten centraal staat. Dit uit zich niet alleen in het draaien van lekkere nummertjes, maar zo worden bezoekers ook vriendelijk verzocht hun telefoon in hun zakken te houden. Offline het nieuwe jaar in, ook best lekker. 

NYE Tivoli 
Waar: Tivoli Vredenburg 
Wanneer: 31.12.2019, 21:30-06:00 
Wat: Met niemand minder dat De Jeugd Van Tegenwoordig het nieuwe jaar ingaan? Zie jij jezelf als dansen op Watskeburt?! Met een glas champagne in je hand en vuurwerk – a.k.a. sterrenstof – in de lucht? Koop dan gauw je kaarten. Anders ga je straks Huilend Naar De Club. 

TIKTAK
Waar: Central Studios 
Wanneer: 31.12.2019, 22:00-06:00
Wat: Een satelliet evenement van TIKTOK Amsterdam, maar daarom zeker niet minder leuk. Ook hier kun je grote Nederlandse artiesten verwachten, zoals Ronnie Flex, Bizzey, en Dopebwoy. 

Groningen

En ten slotte Groningen. Randstedelingen doen regelmatig hun beklag over het feit dat het zo ver in het hoge noorden ligt. Desondanks is Groningen absoluut de NS-frustratie waard. Als stad met de hoogste concentratie studenten van heel Nederland en nuchtere stadjers die ook wel van een feestje houden, is het onvermijdelijk dat hier onvergetelijke nieuwjaarsfeestjes gevierd worden. 

Paradigm 
Waar: Suikerunie Terrein 
Wanneer: Het NYE-feestje is op 31.12.2019, van 21:00-07:00. Maar Paradigm weet niet van ophouden en maakt er met oud & nieuw een trilogie van. Dus de echte legendes kunnen van 28 December 22:00 tot 2 Januari 07:00 non-stop feesten. 
Wat: Paradigm is hét techno-evenement van Groningen. De venue – een leeggehaalde fabriek - voegt een industrieel en uniek tintje toe aan het evenement. Hoewel Paradigm maandelijks terug keert, is de Nieuwjaars editie er toch wel eentje voor in de boeken. 

DOT NYE Party
Waar: DOT  
Wanneer: 31.12.2019, 21:00-?
Wat: DOT NYE Party zal verdeeld zijn over twee zalen: eentje waar we dé hitjes van de afgelopen tien jaar mogen verwachten, en eentje in het planetarium, waar je onder het genot van deephouse deuntjes tussen de sterren kunt zweven. Als dat niet buitenaards lekker klinkt? 

Forum Nieuwjaarsfeest 
Waar: Forum
Wanneer: 02-01-2020, meerdere evenementen gedurende de avond. 
Wat: Nu de nieuwe parel van Groningen dan daadwerkelijk geopend is, kon een nieuwjaarsfeest natuurlijk niet missen. Het forum belooft ons een heel gevarieerd programma van culturele en muzikale optredens, te vinden in alle uithoeken van het gebouw. Mooie manier om van je Nieuwjaars blues af te komen, lijkt mij! 

Auteur: Robin van Gammeren