Weggeven

Het meest voor de hand liggend is je spullen weggeven. Je kan het als nieuw cadeau geven (aan andere mensen natuurlijk...) in de hoop dat zij er wel blij mee zijn. Let er wel op dat zij op geen enkele manier erachter kunnen komen dat jij het in eerste instantie cadeau hebt gekregen. Zorg er dus voor dat begroetingen, kaartjes en dergelijke zijn verwijderd.

Toch blijft de kans dat de ontvanger dit ook als ongewild baggercadeau ziet erg groot. Maar soms heb je helemaal geen zin om geld uit te geven aan cadeaus voor bepaalde mensen. Daar is dit de perfecte oplossing voor. En als dat niet bij jou past: je kunt het ook ‘gewoon’ weggeven natuurlijk.

 

Marktplaats

Eigenlijk hetzelfde principe als bovenstaand, alleen nu kun je ook nog geld verdienen met je ongewenste cadeaus. Na de kerstdagen heeft Markplaats zelfs speciale pagina’s voor ongewenste kerstcadeaus. Zo kun je toch nog geld verdienen met je ongewenste cadeau en iemand anders er wél blij mee maken. En misschien kom je zelf nog wat tegen als vervangend cadeau.

 

After–kerst–party

Misschien zitten nog meer vrienden en kennissen met hetzelfde probleem. Organiseer een after-kerst-party waarbij iedereen zijn ongewenste cadeaus meeneemt. Jullie doen een dobbelspel met de ongewenste cadeaus als inzet. Zo zorg je ervoor dat je van je eigen cadeau af bent en hopelijk heb je daarna een cadeau waar je wel enigszins warm van wordt (of niet). Let er wel op dat je niet desbetreffende personen uitnodigt die de cadeaus aan jullie gegeven hebben.

 

Naar het goede doel

Als je echt niet meer weet wat je met ongewenste cadeaus moet kun je ze natuurlijk altijd aan het goede doel schenken. Jij bent ervanaf en bovendien een boost voor je karma-punten.

 

Kerstboomverbranding

Een eeuwenoude traditie in veel Nederlandse gemeenten: de kerstboomverbranding. Tevens de ultieme gelegenheid om je ongewenste kerstcadeaus bij te gooien.