We schaffen al ongeveer vijf jaar geen schriften meer aan en verzamelen alles in gestructureerde mapjes op de laptop. Het is allemaal veel sneller en makkelijker. En dan… opeens.. is alles weg…Wat doe je dan?

 

1. Huilen

Het moment dat jij je beseft dat je levenswerk nooit meer terugkomt, is wel echt een moment om even goed te gaan huilen. Je laptop heeft je door je zware studieperiodes heen geholpen en heeft het nu begeven. Wat moet je nou zonder? Pak je lievelingsknuffel die je al hebt sinds je kindertijd en snotter een middagje weg in je bed.

 

2. Poging tot redden

Nadat je bent uitgesnotterd, is het toch echt tijd voor actie. Er is altijd een vriend of vriendin die gespecialiseerd is in koopjes en/of het kapot laten gaan van apparatuur. Vraag diegene naar een chille cheape elektronicawinkel die jouw laptop weer kan laten shinen. Let’s hope for the best.

 

3. Regel een ‘nieuwe’ beste vriend

Is je laptop helaas niet meer te redden? Dan moet je toch echt opzoek naar iets nieuws. Check refurbished laptops of ga op zoek naar aanbiedingen bij de Media Markt of BCC. De medewerkers daar kunnen jou ook het beste advies geven. Tip: regel een goede laptophoes. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het wonderen verricht!

 

4. Koop een externe harde schijf

En zet er dan ook daadwerkelijk al je bestanden op. Waarschijnlijk hebben we er allemaal wel een liggen. GEBRUIK HET! Als je later een baan hebt en je verliest bijvoorbeeld allemaal belangrijke documenten en contracten, dan ben je helemaal het zakje. Tip: zet je bestanden regelmatig op Google Drive of iCloud. Dit werkt preventief. Je kan het trouwens ook op de mail zetten!

 

5. Stop met illegale downloads

Hoe verleidelijk het ook is om die ene leuke serie die niet op Netflix, Videoland of RTL XL staat toch te kijken, stop met illegale downloads. De virussen die het met zich meebrengen zijn toch een van de grote boosdoeners. Het kost je letterlijk een nieuwe laptop.

 

Foto: Unsplash