1. Alles gaat rustiger aan

Het lijkt ineens als of er meer uren in een dag zitten. Dus we zijn relaxter, want we hebben meer tijd. Of tenminste, dat lijkt zo. Met al die extra tijd kunnen we meer studeren, dus ook meer relaxen want: leren doe je straks wel.

 

2. We zijn effectiever

We kunnen onze uren anders indelen nu de dagen langer zijn. Omdat we niet meer het gevoel hebbend dat we eerder in onze ‘ruststand’ moeten komen om te gaan slapen. Dat uurtje netflixen doe je straks wel als het donker is, eerst nog even de was doen, want het is nog licht buiten. Ontzettend efficiënt dat daglicht!

 

3. We worden vrolijker

Zeg nou zelf, het leven is altijd een beetje beter met daglicht en zonnestralen. Nou is dat niet altijd het geval in Nederland, maar dat het na zevenen nog licht is buiten duwt het humeur al een heel stuk in de goede richting.

 

4. We pakken het sociale leven weer op

We ontwaken allemaal een beetje uit onze winterslaap wanneer de zomertijd in gaat. Meer (gevoelsmatige) uren in de dag betekent dat we weer meer tijd hebben om gezellig te terrassen, samen koken, chillen in een parkje en andere leuke dingen doen met mensen die je de hele winter niet gezien hebt! Time to be social!

 

5. Barbecueën!

Als er iets is wat we kunnen doen met langere dagen, dan is het wel barbecueën. Het is alles wat we willen. De zon op je gezicht, de geur van burgers op de grill, het geluid van een biertje dat voor je wordt opengemaakt en al je vrienden die alvast al het stokbrood opeten.

 

Toegegeven: voor de meeste dingen die we doen met langere dagen, moet het mooi weer zijn en helaas is dat niet altijd het geval in Nederland, maar ondanks dat het nu koud is, schijnt de zon wel en krijgen we alleen maar meer zin in zomer!

 

Foto: Unsplash