In de korte tijd dat jouw cv onder ogen van recruiters komt, zien ze een paar punten. Je naam en huidige of laatste functie zijn belangrijk, net zoals je vorige baan, de data waarop je met die functies begon en je opleiding. Dit ontdekte de Amerikaanse vacaturewebsite The Ladders door eye-tracking, een methode waarmee de bewegingen van hun ogen in kaart werd gebracht. In de afbeelding hierboven zie je waar de ogen van recruiters blijven hangen. Het rechter cv is overzichtelijker en krijgt daardoor meer aandacht.Je online cv: LinkedInRecruiters struinen ook LinkedIn af om geschikte kandidaten te vinden. Dit zit natuurlijk iets anders in elkaar dan je cv, maar ook hier besteden ze maar zes seconden per persoon. De foto wordt als eerste en langste gezien (19% van de tijd). Zorg dus voor een representatieve en zakelijke foto. Ook op LinkedIn gaan de ogen van de recruiter daarna over je huidige en vorige functie.

Recruiters blijven langer hangen bij een overzichtelijk en duidelijk cv

Uit het onderzoek bleek dat overzichtelijkere cv’s beter en langer werden bekeken. Om zoveel mogelijk aandacht van recruiters te krijgen (en ze te overtuigen van jouw kwaliteiten!), moet je dus een overzichtelijk en duidelijk cv hebben. Zorg voor een logische opbouw, die je al door zou moeten hebben wanneer je er één blik op werpt. Gebruik bijvoorbeeld een duidelijke afbakening van verschillende onderdelen. Laat je cv ook eens aan iemand anders zien: misschien is het toch niet zo duidelijk als je zelf denkt.

Meer witregels dan grote tekstblokken

Volgens de onderzoekers leidt beeldmateriaal af. Een foto zou kunnen, maar gebruik niet te veel tierelantijnen op je cv. Gebruik bovendien veel witregels en weinig grote blokken tekst.

Omschrijf onderdelen van je studie als een baan

Heb je weinig tot geen werkervaring in je vakgebied, dan adviseren we je onderdelen van je opleiding eruit te pikken (scriptie, stage, belangrijke opdracht) en die te omschrijven alsof het om een functie ging.

Bron: The Ladders