1. Boek - Girlboss

De titel zegt genoeg om met stip bovenaan de lijst te staan. Dit boek gaat over Sophia Amoruso. Ze heeft geen opleiding, bijna geen werkervaring en eigenlijk kan ze niet zo veel. Tot ze besluit vintage kleding op te kopen uit thrift shops en ze door te verkopen op Ebay. In dit boek doet ze haar verhaal en deelt ze tips and tricks. Voor de luie lezer is er ook een Netflix-serie gebaseerd op haar verhaal.

 

2. Film - Hidden figures

Een film over drie gekleurde vrouwen die in hun tijd veel hebben betekend voor de ruimtevaart, maar het werd hen altijd moeilijk gemaakt door hun huidskleur. De titel verraadt al dat ze altijd op de achtergrond werden gehouden, maar daar wel in stilte triomfeerden.

 

3. Boek - The life changing magic of not giving a fuck

De ondertitel geeft al een aardige indicatie in wat er in dit boek te leren valt: ‘how to stop spending time you don’t have with people you don’t like doing things you don’t want to do’. Onder andere dus dat we ons minder moeten aantrekken van wat anderen van ons vinden en ook hoe we dat doen.

 

4. Tijdschrift - Harper’s Bazaar

Dit tijdschrift bestaat al decennia en heeft sinds een paar jaar ook een Nederlandse variant. Hoofdredacteur Céclie Narinx wil met haar team iedere maand hoge kwaliteit leveren en interessante verhalen vertellen. Het team van Bazaar is niet bang om oudere, dikkere en gekleurde vrouwen net zoveel aandacht te geven als de typische modellen en is daarom zeker het lezen waard.

 

5. Boek - Not that kind of girl

Lena schrijft over verliefdheden, gemaakte fouten, hoe het is om altijd gezond te eten en toch vijf kilo te zwaar te zijn, geweldige vriendschappen, foute vriendjes en vooral hoeveel lef het vergt om op te schrijven wat ze allemaal meemaakt.

 

6. Film - Diana; In her own words

Eén van de meest inspirerende vrouwen in de geschiedenis én haar dood is natuurlijk een tragisch verhaal op zich. Tijdens haar leven maakte de royal family het haar niet altijd makkelijk, maar de people's princess hield altijd haar hoofd omhoog en is daarom een grote inspiratie.

 

7. Boek - Moody bitches

De moderne vrouw is van alle markten thuis: ze is succesvol, heeft humor, is leidinggevend, verzorgt en verleidt. Deze vrouw slaapt ook te weinig, heeft stress en sekst te weinig. What’s going on? In dit boek geeft Julie Holland inzicht tips en trics.

 

8. Boek - Mindgym

Een goede gezondheid begint niet in de sportschool, maar in je hoofd. Vaak beginnen we gelijk als beesten met gewichten te sjouwen en salades te eten, maar mentaal sterk zijn is vaak de grootste opgave. Met dit boek kan je in 12 weken je mentale conditie verbeteren en leer je beter omgaan met tegenslagen, hoe je allerlei soorten relaties beter kunt onderhouden en hoe je een positievere levenshouding ontwikkelt.