Klagen

Op het moment dat er gevraagd wordt naar je studie of iets dergelijks en je kunt niets positiefs zeggen, dan kun je het beste er een grapje over maken. Het is nooit een goed idee om bij je eerste ontmoeting ergens heel negatief over te zijn, dat blijft mensen bij.

Te veel alcohol drinken

Eva (21): “Ik ging naar een hospiteeravond en had een fles wijn meegenomen. Daar aangekomen bleken er ook al wat flessen te zijn opengetrokken. Vrolijk drinkend ging ik babbelen met iedereen, maar al snel steeg de alcohol naar mijn hoofd. Ik blijk felle discussies te voeren als ik aangeschoten ben. Er werd mij gemeld dat ik het niet was geworden omdat ik een te harde mening heb. Blijkbaar speelde ik advocaat van de duivel en probeerde ik met iedereen een discussie te starten.”

Te enthousiast zijn

Het is heel belangrijk om een gunfactor te creëren, daarom ben je nota bene daar. Maar je kunt het natuurlijk ook overdrijven. Je komt niet erg oprecht over als je van alles houdt en alles geweldig vindt. Tone it down.

Het té gezellig hebben

Ruben (23): “Toen ik aankwam ben ik meteen gaan babbelen met een groep mensen. Ik heb veel verteld over mijn hobby’s en heb ontzettend veel gelachen met deze mensen. Met een goed gevoel ging ik naar huis. Toen ik gebeld werd, vertelden zij mij dat ik het niet geworden was. Toen ik vroeg waarom reageerden ze verbaasd. Ze hadden me de hele avond niet gesproken, ze wisten niets van me af. Bleek dus dat ik de hele avond in gesprek was met andere hospiteerders.”

Te veel over jezelf praten

Je moet natuurlijk over jezelf vertellen, maar je wil ook wat weten over de huisgenoten. Stel vragen aan de huisgenoten, iedereen vindt het leuk om iets over zichzelf te vertellen. Stel bijvoorbeeld vragen over hun uitgaansleven: dronken anekdotes doen het altijd goed.