De mc² burger van De Vegetarische Slager

Deze burger op basis van soja is een zeer goed alternatief voor hamburgers en is dan ook geschikt voor veel van de bekende hamburgerrecepten. Het bedrijf heeft zelf een aantal recepten op de site staan. 

Spiesjes

Misschien wat vanzelfsprekend, maar in plaats van (plof)kip te spietsen, kun je er ook voor kiezen om dat te doen met wat lekkere groenten. Varieer met wat jijzelf lekker vindt, of zet gewoon wat satéprikkers en een paar groentesoorten klaar voor je gasten.

Dit kun je natuurlijk ook met fruit proberen, maar niet al het fruit kun je op de barbecue gooien. Eventueel kun je fruit in aluminiumfolie op de barbecue leggen en met ijs serveren als toetje.

De gepofte aardappel

Aardappelen kun je natuurlijk poffen hoe je wilt, maar vooral deze versie vond ik zelf wel chill uitzien! Je moet de aardappel (eventueel met wat kruiden bewerkt) in wat aluminiumfolie wikkelen en ongeveer 40 minuten op de barbecue laten liggen. Hierna kun je hem opensnijden met een vulling naar wens (crême fraîche bijvoorbeeld). Ook kun je het eens proberen met een zoete aardappel, dat is ook weer eens wat anders. Zo’n aardappel poffen duurt natuurlijk wel wat langer dan een groentespiesje grillen, maar dan heb je wel wat!

De gegrilde maïskolf

Terecht een zeer populair gerecht. Als je er nog net iets extra’s aan wilt toevoegen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er wat limoen(sap) of boter overheen te gooien! Steek er een stevige prikker in en je kunt het zo vanaf de hand eten.

De salades

Ook dit klinkt misschien wat cliché, maar dat hoeft het niet te zien. Er zijn veel alternatieven op de standaardsalade, met bijvoorbeeld mango en tortillachips. Ook is een fruit- of pastasalade nooit een slecht idee! Vul het gewoon aan met dingen die je zelf lekker vindt, of zoek wat lekkere recepten op internet. Er is genoeg te vinden op foodblogs of op de websites van kookprogramma’s!

Heb jij (als vegetariër) nog goede tips voor vleeseters? Laat ze hieronder achter!

Bronnen: Ik ben Iris niet, Vegatopia