Toen ik om me heen keek was ik niet de enige die naar het reusachtige ding aan het staren was en volgens mij had iedereen dezelfde vragende uitdrukking. Waarom staat er een mega baby op Schouwburgplein? Nieuwsgierig als ik ben, heb ik het even uitgezocht!

Deze megababy is onderdeel van ‘Rotterdam viert de stad!’. Waarom viert Rotterdam de stad? Dit jaar vieren we de 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Met een gevuld programma vieren we een stad die zichzelf blijft vernieuwen.

Reuzenrad heb je niet kunnen missen

Een onderdeel wat je niet gemist hebt is het reuzenrad The View, maar daarnaast zijn er nog veel meer programmaonderdelen. Zo zijn er lezingen over Europese landen tijdens de wederopbouwperiode en is de Erasmusbrug bekleed met seinvlaggen die een boodschap in morsecode vormen. Ook heel cool: een picknick op de flyover bij KleinpolderpleinPARK. Muziek luisteren en picknicken op het asfalt terwijl je uitkijkt over de stad.

rsg megababy 2

Maar waarom een baby?

Nu vraag je je misschien we af: wat hebben die baby’s ermee te maken. De baby’s staan symbool voor de manifestatie. De baby op Schouwburgplein wordt ‘De Nieuwe Rotterdammer’ genoemd. Hij staat voor het feit dat Rotterdam iedere dag opnieuw begint én voor de volgende 75 jaar in de ontwikkeling van de stad. Voor de mensen die hem nog niet hebben mogen aanschouwen, hij is maar liefst 20 meter hoog.

Nu ik weet waar ze voor staan, vind ik ze toch wat minder creepy dan toen ik ze voor het eerst zag. Het heeft bij mij in ieder geval wel geholpen om meer interesse te tonen in ‘Rotterdam viert de stad!’. 

 

Rotterdam_SW_Banner_large