Hemelvaartsdag

Op donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag. Met een week-ov heb je dan (van 04:00 uur tot 04:00 uur de dag erna) 40% korting en met een weekend-ov reis je op deze dag gratis. Wist je dat je op de woensdag vóór Hemelvaarstdag reist als op een vrijdag? Dit betekent dus dat je met een weekend-ov vanaf 12.00 uur ook gratis reist die dag. 

Pinksteren

Ook voor Pinksteren geldt hetzelfde. Op tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) reis je met een weekend-ov gratis en met een week-ov voor 40% korting. 

De zomervakantie

Tijdens de zomervakantie - de NS houdt 16 juli t/m 16 augustus aan - verandert er voor de studenten met een weekend-ov niks. Zij reizen dan in het weekend gratis en door de weeks met 40% korting. De studenten met een week-ov reizen in deze periode elke dag met 40% korting. 

Wisselen tussen week- of weekend-ov

Moet je gaan stage lopen of wil je juist in de zomermaanden veel tripjes maken? Dan is het slim om je studentenreisproduct te wisselen. Je mag je ov maximaal twee keer wisselen, maar niet in de periode van 1 mei t/m 25 augustus en niet 2 keer binnen 2 maanden.

Bron: studentenreisproduct.nl