1. Twintig huisgenoten = supersnel nieuwe vrienden

Vooral als je nieuw bent in een stad, zijn je huisgenoten je eerste vrienden. Zij nemen je mee naar de kroeg, de leukste feestjes en misschien wel interessante lezingen. Oké we moeten reëel blijven: niet elke huisgenoot is natuurlijk even leuk. Maar met zoveel keus, zit er altijd wel iemand bij met wie het klikt.

 

2. Iemand een zaag te leen?

Alhoewel je een zaag misschien niet meteen in je verhuisdoos stopt, zal je je verbazen wat je huisgenoten wel hebben! Ook is er altijd wel iemand die net dat ene missende ingrediënt heeft, bespaart jou weer een ritje naar de supermarkt.

 

3. Deel een huisdier

Je hebt een druk leven als student, dus een huisdier verzorgen is niet altijd makkelijk. Wel met twintig huisgenoten, er is altijd wel iemand om het beestje eten te geven.

 

4. Shit, sleutels vergeten

Zal je net zien. Deur al achter je dicht getrokken, maar nergens sleutels te bekennen. Gelukkig heb je nog twintig huisgenoten, waarvan er altijd wel iemand thuis is.

 

douches

5. Nooit in de rij voor een douche!

Wachten voor een douche zal niet snel gebeuren, er zijn er bij mij namelijk vier.

 

6. Heel veel feestjes

Er is altijd wel iemand uit je huis jarig, die viert dat de tentamenweek voorbij is of anders vieren jullie gewoon dat de Lays-chips weer in de bonus is.