Tijd om het woord studievertraging maar eens van de positieve kant te bekijken, want het is echt niet zo’n ramp om wat langer over je studie te doen.

 

Meer kennis en ervaring

Eigenlijk is studievertraging heel erg gezond. Hoe vaak hoor je wel niet dat iemand switcht van studie, omdat het toch niet helemaal zijn verwachtingen waarmaakt. Als je wat langer over je studie doet, heb je de tijd om eens even goed na te denken over wat je leuk vindt en welke kanten van je studie je vooral interessant vindt. Het klinkt heel volwassen, maar je studievertraging heeft ook zo z’n voordelen voor je zelfontplooiing. Je staat er misschien niet zo bij stil maar je maakt als je gaat studeren veel veranderingen mee en je wordt een stuk zelfstandiger.  

 

Bestuur en commissiewerk 

Als je toch studievertraging oploopt en je krijgt het minder druk met studeren, dan heb je meer tijd voor studiegerelateerde dingen. Denk er eens over na om een jaar een (parttime) bestuur te gaan doen of een commissie. Studievertraging is ook ideaal voor die cursus Frans of Engels die je altijd al wilde volgen. Genoeg redenen dus om je studievertraging alsnog nuttig op te vullen én zo kun je je ervaring op je cv meteen mooi uitbreiden. 

 

Studeren in het buitenland

Zit je altijd al met het idee in je hoofd om naar het buitenland te gaan, dan is dit het perfecte moment om het waar te gaan maken. Heb je een half jaar vertraging omdat je net geen voldoende hebt gehaald voor je tentamen, dan moet je daar eigenlijk heel blij om zijn. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om een paar vakken in het buitenland te volgen. En wees nou eerlijk, studeren in het buitenland is zo slecht nog niet.

 

Bouw een interessant cv op

Wanneer je klaar bent met je studie en gaat studeren, kijken werkgevers heus niet alleen naar je papiertje en je mooie cijfers. Het gaat er juist om dat je zoveel mogelijk naast je studie hebt gedaan. Werkgevers vinden het veel interessanter om te horen van jou waarmee je je studiejaren hebt gevuld in plaats van dat je pronkt met je achten of negens. Extra studietijd kan je cv dus interessanter (mits je die tijd goed hebt ingevuld), waardoor je weer meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek. 

 

Extra lang genieten van je studentenleven

Wat misschien nog wel het belangrijkste is, is dat je langer kan genieten van je studententijd. Je studententijd blijft de leukste tijd van je leven, dus geniet van die extra biertjes en nachten doorhalen want voor je het weet is het voorbij. Dan toch nog maar even lief je moeder aankijken of ze je nog ietsje langer wil sponsoren... Lang leven de studievertraging!