Veel mensen willen gedurende het jaar, maar vooral zo rond begin januari stoppen met roken. Het is immers een dure, ongezonde en hardnekkige gewoonte. Van een verslaving zoals roken kom je natuurlijk niet zo makkelijk af, maar misschien dat dit stukje je wat extra mentale steun geeft.

 

We leven niet meer in 1930, hè

Roken begon natuurlijk vroeger als een sociale aangelegenheid en statussymbool. Die tijd hebben we echter gehad, niemand kijkt nog naar je op als je een sigaret opsteekt op een feestje. Ze kijken eerder van je weg.

 

 

Het heeft letterlijk 0 voordelen

Het kost je handenvol geld, steeds meer zelfs. Ieder jaar vinden ze wel een reden om de prijzen omhoog te gooien. Daarnaast ga je van al die sigaretten ook minder dan fris ruiken, en levert het allemaal nare kleurtjes op je tanden en vingers op.
Over de nadelige gezondheidseffecten hoef ik verder natuurlijk niets te vertellen, die weten we inmiddels wel dankzij de behulpzame illustraties op de pakjes.

 

 

Maatschappelijk wordt het nog nauwelijks geaccepteerd

De anti-rook lobby zorgt er goed voor dat roken je moeilijk wordt gemaakt. Binnenkort mag het misschien zelfs op terrassen niet meer. En veel mensen accepteren ook niet meer dat je het in hun huis doet.
Wil je die moeite wel doen om steeds van het gezellige groepje waar je mee zit weg te moeten om buiten (in de kou) te gaan roken..?

 

 

Er zijn genoeg alternatieven

Als je dan écht per se iets in je mond wilt hebben zijn er natuurlijk genoeg alternatieven te vinden. De e-sigaretten en die rare vape apparaten bieden (blijkbaar) een goed alternatief voor de sigaret. Ook met die rook kun je allerlei coole trucjes doen.

 

 

Concluderend kun je wel zeggen dat er eigenlijk geen goede reden is te vinden om te roken. Als je het gebruikt als ontspanning, doe je iets fout. Want daar zijn genoeg goede alternatieven voor. Ga lekker mediteren in plaats van je longen in een geasfalteerde snelweg te veranderen. Daarnaast is het tegenwoordig ook niet meer zo gek makkelijk om te roken. Probeer dat goede voornemen dus lekker vol te houden!

 

Foto: Pixabay