Bier zorgt ervoor dat je even van wat welverdiende ontspanning kunt genieten. Het maakt dat je  ’s ochtends in de collegebanken met een kop als een trein het gemiddelde IQ van de klas met 20 punten naar beneden haalt. En misschien nog het belangrijkst: Het zorgt er voor dat studenten en studentes een avond naar elkaar toe trekken om samen kleine studentjes te maken. Hoewel bier toch zeker wel één van de belangrijkste vochten is in het leven van een student, is er altijd een andere drank die ik de twijfelachtige eer zal geven studentendrank #1 te zijn: koffie. 

Met koffie minder lol?

“Maar schrijver!”, hoor ik u al denken, “ik drink altijd bier met mijn vrienden en dan is het altijd een mieterse boel, daar kan koffie toch niet boven?” Een uitstekende vraag zou ik zeggen, het is waar dat je met koffie een stuk minder lol kunt hebben dan met bier, maar het studentenleven is ook niet altijd leuk. 

Bier maakt je wakker

Als je eens een avond hebt doorgehaald en je hebt geen tijd meer om te slapen voor college, wie is er dan voor je om je wakker te maken voor je drukke dag? Als je een deadline hebt voor een essay de volgende ochtend, en je hebt nog niets gedaan, gaat bier je dan helpen? Tijdens de Eurekaweek  kun je het misschien elke avond leuk hebben met bier, maar nooit van zijn leven dat je dat vier dagen vol gaat houden zonder koffie. Daarbij, van te veel bier krijg je een alcoholvergiftiging en raak je in een coma; saai! Van te veel koffie krijg je tenminste een cafeïnevergiftiging waarvan je hyperactief wordt en hallucinaties krijgt; leuk!

Kortom, laten we afstappen van het stereotype beeld van een student als een elitaire dronkenman die nog het vaakst ladderzat aantreft in de sociëteit. Laten we de student eindelijk eens gaan zien voor wat ie echt is: een hyperactieve, overproductieve insomniac.