Bierprijzen

Een beetje student dat naar een festival gaat, consumeert daar bier. Bier is lekker, bier verhoogt de sfeer. En zelfs muziek waar je eigenlijk geen fan van bent, klinkt goed met enkele gouden rakkers achter de kiezen. Dit weet ook de organisatie van het festival, dus laten zij de bezoekers zich scheel betalen aan dergelijke eerste levensbehoeften. De controles worden ieder jaar strenger, dus zelfs eigen drank meesmokkelen is niet meer zo makkelijk als in het verleden.

 

Totale chaos

Iedereen heeft verschillende muzieksmaken en verschillende concentratiebogen. De één wil een uur lang losgaan bij een DJ terwijl de ander na een half uur even wil gaan zitten. Als je het festival bezoekt met vrienden, kan het bijna niet anders dan dat er compromissen moeten worden gesloten over welk podium wanneer bezocht wordt. Soms werkt dit, maar andere keren valt de groep in een mum van tijd uit elkaar. Door al deze dingen mag je van geluk spreken als je een bescheiden groepje om je heen weet te houden, en is het al helemaal een godswonder wanneer je de rest uren later toevallig weer tegenkomt.

 

Interessante alternatieven 

Het is niet per sé nodig om je weer een dag in het gedrang van overenthousiaste scholieren en slenterende gezinnetjes te begeven. Er zijn zat andere dingen die je kan doen op deze feestelijke dag. Je kan met vrienden afspreken, langs je ouders gaan (ga dan wel heel erg op tijd of de dag ervoor al), de rommelmarkt bezoeken, alles behalve in de buurt komen van het dichtbevolkte festivalterrein.

 

Het weer

We zien dit jaar een trend waarin elke nationale feestdag kouder is dan kerst. Denk bijvoorbeeld aan Pasen en Koningsdag. Zul je zien dat dit op 5 mei weer hetzelfde liedje zal zijn. En als het niet koud is dan gaat het ongetwijfeld regenen, met zompige moddervelden tot gevolg. Zo werkt het klimaat in Nederland nou eenmaal. Dus, als je op 5 mei wakker wordt en de lucht is (donker)grijs, voel je dan niet bezwaard wanneer je eieren voor je geld kiest en besluit om je nog even lekker om te draaien.