Eigen baas

Studenten die ook goede cijfers halen en bier drinken, maar daarnaast ook eigen baas zijn. Sommige ideeën beginnen op een bierviltje en groeien later tot een bestaan bedrijf. Ondernemen is niet eng, niet raar of moeilijk. Je moet het gewoon doen! Pak een groot vel papier en schrijf zoveel mogelijk op, je zult zien dat een idee sneller gemaakt is dan je denkt. Ik vertel je hier waarom juist je studententijd dé tijd is om te ondernemen!

 

Minor ondernemerschap

Zo volg ik sinds september de minor ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierbij krijg je een half jaar de tijd om een onderneming te starten, je volgt trainingen en er zijn coachmomenten, maar de rest doe je zelf. Je vormt een team en een concept en bent plotseling eigen baas. In het begin was het ontzettend stressvol, je stopt veel tijd in ideeën die later waardeloos blijken te zijn. Maar je gaat door. Dat bedrijf zal er komen. En welja, zes weken later ben ik de trotse mede-eigenaar van TRUUS, een merk dat verantwoorde en unieke kussens op de markt brengt. Een eigen bedrijf is echt niet makkelijk, het is keihard werken. Maar ondernemen zorgt ook voor ontzettend veel nieuwe energie. Als je ziet dat mensen enthousiast zijn over je product of dienst geeft dat een onwijs trots gevoel, je vergeet in één klap alle tijd die je er ingestopt hebt.

Maar waarom kun je nu het beste ondernemen tijdens je studententijd?

1. Je hebt tijd

Ook naast je studie kun je prima ondernemen. Hang wat minder vaak in de kroeg en stop die tijd in je eigen bedrijf. Je zult zien dat het alleen maar leuk is om te doen.

2. Ongelofelijk veel financiële vrijheid

De overheid stimuleert je met allerlei financiële voordelen en je kunt tegen een laag tarief je startkapitaal lenen bij DUO, maar pas wel op. Lenen kost geld!

3. Studenten wordt veel gegund

Veel mensen zullen onder de indruk zijn van je jonge leeftijd en zullen je mede daarom sneller helpen aan contacten, hun eigen kennis met je delen of interessante kortingen geven.

4. Binnen no time een gigantisch netwerk

Je leert snel nieuwe mensen kennen op allerlei netwerkborrels. Soms kunnen zij niet direct iets betekenen voor je bedrijf, maar misschien haal je er wel een interessante stage uit! Ben jij student of net klaar en geen idee wat je wil? Durf te ondernemen!

 

 

Beeld: Pixabay/Unsplash