Je bent jong

Je hebt nog een heel leven voor je! Waarom een studie blijven doen waar je niet blij van wordt, terwijl je ook volgend jaar een andere studie kan doen die je wel leuk vindt? Studeren an sich is nooit leuk, dus probeer het in ieder geval zo leuk en interessant mogelijk te maken.


Beste tijd van je leven

Ze zeggen altijd dat je studententijd de beste tijd van je leven is. Jij kan er nu nog een jaar langer van genieten. Hoezo erg?

Werk uitstellen

Je moet je hele leven nog werken, dus jaartje langer op school is een ook geen ramp. Zoals hierboven al genoemd: je studententijd is de beste tijd van je leven. Je hebt veel meer vrijheid en nog veel minder verantwoordelijkheden dan wanneer je écht aan het werk bent, dus wees blij dat jij het nog een jaar kunt uitstellen. 

Extra geld voor volgend jaar

Anderzijds, als je voor het einde van het jaar stopt, kun je juist een paar maanden werken zodat je niet krap zit bij het volgende studiejaar. Kom maar op met die extra biertjes.

Weet wat je niet wil

Stoppen met je studie betekent niet een verloren jaar: je hebt mensen ontmoet, je hebt nog altijd wat kennis opgedaan (misschien wel zonder dat je het doorhebt) en je weet tenminste wat je niet wilt worden als je later groot bent. Weer wat geleerd.

 

Coverbeeld: Unsplash/Tim Gouw