Toen begon de kredietcrisis. De hele financiële wereld stond in lichterlaaie, bank na bank viel om of werd genationaliseerd. Voor een beginnende belegger zoals ik hét moment om in te stappen. En dat deed ik, en sindsdien kan ik me ook geen meer voorstellen zonder beurskoersen te checken, technische trends te analyseren of naar fundamentele cijfers te kijken.

 En toen begon ik aan m'n premaster aan Erasmus, via een maatje kwam ik in contact met mensen van studentenbeleggingsvereniging B&R Beurs.  Heb toen een tijdje staan praten met iemand die later een van m'n allerbeste vrienden is geworden. Ik besloot mij aan te sluiten bij het dispuut dat hij toen net had opgericht: Hercules. 

De beurswereld leren kennen

Op het financiële vlak hebben we dankzij B&R Beurs enorm veel geleerd, we made money, we lost money. Maar het meest belangrijke is dat vier jaar later we die dingen steeds beter weten in te schatten. Uiteindelijk weet natuurlijk niemand waar de beurs heengaat, maar anticiperen en analyses erop maken kan je wel. En dat maakt een studievereniging als B&R Beurs ook leuk, je leert als Rotterdamse student spelenderwijs de beurswereld kennen, onder andere door hun investment symposium dat jaarlijks in De Doelen in Rotterdam is.

RSG B&R Beurs (Michael)
 

Vrienden voor het leven

Daarnaast heb ik er vrienden voor het leven gemaakt, niet alleen vanwege de gezamenlijke passie voor beleggen, maar des te meer door je dispuut en de borrels. De gezamenlijke passie die je hebt is slechts het begin van een gesprek. Het eindigt met vriendschappen die resulteren in weekendjes naar Praag met z'n allen, en connecties for a life time. 

Tegenwoordig beleg ik alleen nog privé, als net afgestuurde student heb je immers niet al het geld van de wereld. Maar welke investeringen ik ook doe, het zijn de vrienden die ik bij Hercules heb gemaakt die ik dan toch even raadpleeg. Hoe vind jij deze technische analyse? En hoe vind je de cijfers?
 
 

Rotterdam_SW_Banner_large