Ik denk dat ik gemiddeld één keer in de twee weken wel bij vrienden aanschuif voor het leggen van een kaartje en het drinken van een biertje. Zo ook gisteravond!

Rick klaverjassen kaarten

Gisteravond was echter niet zomaar een gemaakte afspraak. Zowel Wigger, Redmer als ik hadden het in onze mobiele agenda staan, maar geen van ons wist wanneer en hoe we deze afspraak gemaakt hadden. Na enig nadenken besloten we dat we dit moeten hebben afgesproken laat in de nacht op een tennisfeestje. Afijn, we konden allemaal en we zijn niet vies van een potje klaverjas. Omdat je het met z’n vieren moet spelen, schakelden we de hulp in van Jos, die ons kwartet compleet maakte.

rick klaverjassen score

Het eerste zogeheten ‘boompje’ (16 gedeelde handen) verliep dramatisch voor Redmer en mij (je speelt met een partner tegen het andere duo), maar technisch gezien speelden we foutloos. We kregen gewoon niet de goede kaarten gedeeld helaas. Dit zal het andere duo echter nooit toegeven, dus we lieten het er maar bij. 

Het tweede (halve) boompje wonnen we echter, ondanks een potje verzaken (een kaart wel of niet opleggen terwijl dit foutief is) van mijn kant in het begin. Na die slechte start besloten we om onze tegenstanders gewoon maar helemaal kapot te spelen, met zeer veel succes.

rick klaverjassen schudden

 

Na afloop kropen we nog even achter de Playstation 4 voor wat (hersenloos) vermaak. Zulk soort avonden vind ik altijd heerlijk. Je hoeft het immers niet altijd op een zuipen te zetten als je met vrienden chillt in de avond. Ik ben de volgende dag gewoon fris en fruitig op tijd wakker en heb weer een portie sociaal contact binnengekregen. Ideaal!

 

Meer van Rick

Meer van de andere Helden