Wat is de gemiddelde doorlooptijd in deze functie?

Misschien wil je weten hoe lang mensen bij het bedrijf werken – dat kan veel over de sfeer of de bedrijfscultuur zeggen. Maar als je de vraag zo stelt, lijkt het alsof je in je hoofd alweer bij je volgende functie bent. In plaats daarvan kun je beter vragen hoe lang je gesprekspartners al bij het bedrijf werken. Toon je ook nog eens interesse in degenen met wie je het gesprek voert.

Hoe groot is de kans op een promotie?

Wederom: het lijkt alsof je deze baan niet goed genoeg vindt, maar al bezig bent met de vervolgstappen. Het is logisch dat je wilt weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn, want de kans is groot dat je eerst met een startersbaan begint. Kleed de vraag dus anders in: wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Wat zijn de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling?

Wat zijn de werktijden?

Als je op een kantoorbaan reageert, komt dit niet zo gemotiveerd. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat het grofweg van 9 tot 5 zal zijn – plus eventueel overwerk. En met zo’n vraag lijkt het alsof je heel strikt van de tijd bent (en dan vooral van de eindtijd). Vraag liever hoe een typische dag voor deze functie eruitziet. Dan hoor je tussen de regels door wel of je nog tijd hebt voor je sociale leven/je sportclub.

Wat zouden jullie willen veranderen aan het bedrijf?

Dikke kans dat jij deze vraag krijgt, om adviezen te geven aan het bedrijf. Dit is trouwens niet bedoeld om jou de kans te geven het bedrijf af te kraken, maar om te zien of je je hebt voorbereid en om te zien wat jij in te brengen hebt. Stel deze vraag niet terug, want dan plaats je je gesprekspartners in een ongemakkelijke positie. Vraag eerder wat de uitdagingen voor het bedrijf zijn in de komende tijd. Voor jou een subtiele manier om uit te vinden of er bijvoorbeeld financiële problemen zijn.
Beeld: FreeImages.com/Carl Dwyer

Bron: USA Today