Voordeel 1: breder netwerk

Als je in een actief studentenhuis woont, ga je vaker op stap of geven je huisgenoten zich op voor commissies. Doordat jij of je huisgenoten veel verschillende dingen organiseren, ontwikkel je een breder netwerk. Commissies bestaan uit mensen van verschillende huizen uit verschillende clubs/cordialen. Zo leer je iedere keer weer nieuwe mensen kennen. Voor later altijd handig in het werkveld!

 

Nadeel 1: continu blijven socializen 

Het steeds leren kennen van nieuwe kennen is onwijs leuk, maar het kost ook veel tijd. Daarnaast moet je contacten onderhouden anders verwateren ze. Wekelijks biertjes drinken met je nieuwe contacten hoort er dan gewoon bij! Combineren is ook een vak!

 

Voordeel 2: je doet veel met elkaar samen: een tweede thuis

Een actief studentenhuis doet veel met elkaar samen. Je leert elkaar dan ook door en door kennen en krijgt echt een hechte band. Het is je tweede thuis. Je gaat bijvoorbeeld naar dezelfde borrels, dezelfde kroeg en eet dagelijks met elkaar. Een actief studentenhuis wil graag gezien worden en dat doen jullie dan ook geregeld! 

 

Nadeel 2: Er wordt meer van je verwacht

Omdat je zo een hechte band hebt met je huisgenoten, wordt er ook sneller van je verwacht dat je bij sociale activiteiten bent. Dit kan soms heel erg slecht uitkomen als je druk bent met je studie. De oudere huisgenoten hebben zich bijvoorbeeld voor jou ingezet toen jij er net kwam wonen, dus dan wordt er ook van jou verwacht dat jij hetzelfde doet. Het is even wennen betreft plannen, maar dat leer je vanzelf!