Ga opzoek naar een nieuwe hobby

Droom jij er al heel lang van om goed te kunnen dansen, schrijven, grafisch te kunnen designen of iets anders? Volg een cursus of ga op les! Je ontwikkelt niet alleen jezelf, maar je komt ook in contact met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Vaak wordt er na zo’n cursus nog een drankje gedaan of ontstaat er een whatsapp groep, waardoor het heel makkelijk is om contact te leggen met mensen. Daarnaast kun je ook gewoon een keer een mede cursist vragen om samen wat te gaan drinken. Als jullie een klik hebben wordt hier vaak positief op gereageerd.

 

Ontwikkel jezelf tijdens je studie 

Bij een studie zijn genoeg mogelijkheden om los van je klas of werkgroep genoten nieuwe mensen te ontmoeten. Opleidingen hebben vaak extra curriculaire vakken, waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Je hebt dan in ieder geval al gemeen dat jullie allemaal ambitieus zijn. Daarnaast heeft iedere opleiding wel een studievereniging waar met enige regelmaat gezelligheidsactiviteiten worden georganiseerd. Hier is het heel makkelijk om nieuwe contacten te leggen. Mensen die op deze activiteiten afkomen zijn er namelijk specifiek voor de gezelligheid, en staan dus open voor nieuwe contacten!

Instaleer apps om nieuwe vrienden te maken

Er zijn tegenwoordig niet alleen apps voor het vinden van relaties, maar ook voor het vinden van vrienden. Zo heeft Bumble een feature wat Bumble bff heet, hier zitten mensen op die net zoals jij opzoek zijn naar nieuwe vrienden. Het voordeel is dat deze mensen vaak in de buurt wonen, waardoor het heel makkelijk is om met ze af te spreken.

Fotocredits: Unsplash/Simon Maage