Groente en fruit

Waar in de zomer groente en fruit snel wordt vervangen door een snelle hap of een lekkere Frozen Strawberry Daiquiri - en nee dit telt niet mee voor je dagelijkse portie fruit - maak je jouw lichaam een stuk blijer met de dagelijks aanbevolen dosis groente en fruit. Dit houdt in dat je op z’n minst 2 stuks fruit en 200 gram groente eet. Dit advies is zo saai, maar tegelijkertijd zo simpel dat je het wel moet opvolgen.

Energierijk eten

Een XL bak koffie of een blikje Red Bull zorgen inderdaad voor de nodige energie om de lange dag vol colleges door te komen, maar echt verantwoord is anders. Een ander alternatief is je voedingspatroon wat aan te passen door te kiezen voor gezond voedsel dat je een energieboost geeft. Zo zijn producten met vitamine B12 altijd een goede keuze omdat dit je meer energie geeft. Je vindt vitamine B12 in dierlijke producten, zoals vlees, zuivel, ei en vis.

Drankinname e.d.

Als je bitch wil chillen, is 't geen probleem, dan ga ik erheen… nou ja je snapt het vast wel. In de vakantie was er inderdaad tijd genoeg om te chillen, was je nooit alleen en ook erg flexibel. Zo was het verschil tussen een woensdagmiddag of zaterdagavond qua verdovende middelen vaak minimaal, tijdens de collegeweken is dit alleen wel anders. Natuurlijk is het erg verleidelijk om na de vakantie deze gewoonte voort te zetten, maar beter bewaar je de biertjes en dergelijken tot het weekend. Geloof me, je studieresultaten (en je ouders) zullen zeer dankbaar zijn.

Drink verstandig

Naast alcohol is het ook handig om de frisdrank en kant-en-klare sappen uit pak te laten staan. Deze dranken zitten vaak bomvol suiker en zijn daarmee alles behalve gezond. De beste én goedkoopste optie is natuurlijk water, maar als je dat te saai vindt, kun je ook gaan voor water met een (fruit)smaakje zoals kokosnootwater. Daarnaast zijn zelfgemaakte sapjes of thee ook een goede keuze.

Kies bewust

Tot slot is het nog aan te raden om je eten bewust te kiezen. Een pak koekjes of zak chips als snack klinkt aantrekkelijk, maar een handje noten of een granola-bar is een stuk gezonder. Ook naast snacks is het verstandig om bewuster te kiezen, dit doe je gemakkelijk door bijvoorbeeld voor meergranen in plaats van wit brood te gaan of zelf een homemade maaltijd te maken in tegenstelling tot een kant-en-klare diepvriespizza.

Winnen!


Kun je naast deze supersimpele tips nog wel wat hulp gebruiken om dit schooljaar gezond te starten? Studenten.net helpt je graag, je kunt namelijk hiereen compleet verzorgd studentenpakket winnen met daarin verantwoord voedsel zoals gezonde thee, mix voor 4 granenpannenkoeken, kokosnootwater, banana bread reep en nog veel meer leuks.

Beeld: Pixabay/Romy