1. Ga in het laagseizoen

Heel veel mensen gaan in februari op wintersport, omdat de kinderen dan voorjaarsvakantie hebben. Dit betekent automatisch dat alles – van skipas tot hotel - dan ook duurder is. Vermijd dus die schoolvakanties en ga bijvoorbeeld op wintersport tijdens de eerste 3 weken van januari. Een fijne bijkomstigheid: je hebt nu geen last van lange wachtrijen voor de skiliften en overvolle restaurants aan de pistes.

 

 

2. Skip Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland

De bovenstaande drie landen zijn veruit de populairste bestemmingen voor een wintersportvakantie. Toch zijn de wat kleinere en onbekendere bestemmingen vrijwel altijd goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan Slovenië, Polen, Tsjechië en Andorra. Deze landen hebben een hoge sneeuwzekerheid, hotels die zich dicht bij de piste bevinden en goedkopere verblijven en restaurants. Maar wees snel, want ook deze gebieden zijn in opkomst. Dus profiteer ervan zolang het nog kan!

 

 

3. Ga voor een korte vakantie

Je kunt er tegenwoordig steeds vaker voor kiezen om een midweek of een weekendje op wintersportvakantie te gaan. Dit scheelt je behoorlijk wat geld, terwijl je nog steeds de dynamiek en ontspanning ervaart van een wintersportvakantie. Steeds meer reisorganisaties bieden trips aan voor slechts een paar dagen. Dit kan per trein, per bus of per vliegtuig: the choice is yours.

 

 

4. Après-skiën in je eigen kamer

Het is natuurlijk heel verleidelijk om direct bij de eerste beste kroeg naar binnen te skiën of te snowboarden. Maar vaak is het net zo gezellig om dit in jouw eigen appartement of hotelkamer te doen. Daarnaast is het veel goedkoper, aangezien je nu de drank inslaat bij de lokale supermarkt. Maar maak het niet te bont, want je hebt ook nog te maken met buren (én de eigenaren van het hotel of appartement…). Mocht je echt willen feesten, dan is jouw kamer ideaal voor een preparty.

 

 

5. Kies voor de nieuwbouw

Boek eens een hotel of appartement dat nog niet zo lang bestaat. Deze hotels en appartementen houden de prijzen laag, aangezien zij nog niet zoveel beoordelingen hebben op websites zoals Tripadvisor en Booking.com. Hierdoor zijn ze minder bekend, hebben ze minder (goede) beoordelingen en worden ze minder vaak geboekt. Dus geef dat opkomende hotel of appartement een kans. Daarnaast is de kans groot dat het interieur in ieder geval niet verouderd is.

 

 Foto: Unsplash