1. De perfecte introductie tot de stad

Tijd voor het begin van jouw volwassen leven. Studeren én op jezelf wonen in een nieuwe stad. Mega tof natuurlijk, maar je kent jouw nieuwe hometown eigenlijk totaal nog niet... Het voordeel van een vereniging is dat ze veel activiteiten organiseren zodat jij de stad op een leuke manier leert kennen. 

 

2. Goed voor je netwerk

Men roept wel eens ‘het gaat niet om je kennis, maar om je kennissen’. Als je lid wordt van een studentenvereniging vergroot je in korte tijd je netwerk. Dit kan allerlei voordelen hebben. Zoek je nog een kamer? Wie weet loopt er wel iemand rond die nog een huisgenoot zoekt. Bovendien kunnen de connecties die je maakt tijdens je studententijd je (in de toekomst) helpen om gemakkelijker binnen te komen bij bedrijven. 

 

3. Je leert plannen

Er komt veel op je af als je gaat studeren. Op jezelf wonen, je studiepunten binnen harken en misschien zelfs een bijbaantje. En dan ook nog een studentenvereniging. Dat kan erg druk zijn. Het voordeel ervan is dat je goed leert combineren en plannen wat later ook weer van pas komt.

 

4. Geen saaie dag

De saaie dagen bij je ouders thuis zijn voorbij! Het ligt natuurlijk aan het type studentenvereniging dat je kiest, maar bij de meeste worden er in je eerste jaar heel veel activiteiten georganiseerd. Van borrels tot gala’s en van biercantussen tot broer- en zusdagen. Een vereniging is de perfecte duik in jouw kersverse studentenleven!

 

5. Je maakt vrienden voor het leven

Mega cliché. Maar als het een beetje mee zit 100% waar. Je doet in korte tijd heel veel samen en leert elkaar dus door en door kennen. Je zult er al vrij snel achter komen met wie je het écht goed kan vinden. Voor je het weet zitten jouw maten van je studentenvereniging aan tafel bij jouw 21 diner. Time flies when you are having fun! 
 

 

Heb je besloten om bij een studentenvereniging te gaan? Check onze tips om je ontgroening door te komen.