Organiseer een Sint tea

Een high tea met als thema Sinterklaas. Wie wilt dat nou niet? De zoete en hartige gerechtjes kun je eenvoudig omtoveren in Sinterklaasthema. Denk hierbij aan speculaasmuffins, marsepein, pepernoten, schuimpjes, warme chocolademelk…. Kortom: de typische Sinterklaassnacks. Het verschil is alleen dat deze lekkernijen nu niet alleen dienen als extraatje tijdens het cadeautjes uitpakken, maar in het middelpunt van de belangstelling staan. Ben je niet zo van de zoetigheid? Organiseer dan een Sintontbijt of een Sintdiner.

Ga piet spelen

Als je van acteren én van kinderen houdt, twee behoorlijke voorwaarden, is het spelen van (zwarte) piet het leukste wat er bestaat. Ook als kinderen haat en slecht bent in acteren, moet je dit gewoon een keer gedaan hebben. Tip: volg het Sinterklaasjournaal om te bekijken welk type piet dit jaar populair is en, misschien nog wel belangrijker, geaccepteerd wordt. 

Doe een rijmspel

Normaal gesproken begin je een paar dagen (of zelfs weken) voor Sinterklaas met het schrijven van een rijm voor je familielid of vriend(in). Je kunt er echter ook voor kiezen om tijdens de middag waarop jullie Sinterklaas vieren, (rijm)lootjes te trekken. Daarna krijgt iedereen bijvoorbeeld 20 minuten de tijd om een originele rijm in elkaar te flansen. Extra leuke spelregel: zónder Internet en rijmwoordenboeken!

Laat je horen!

Hoor de wind waait door de bomen… kan jij deze zin afmaken? Test het tijdens de Sintkaraoke! Geen zorgen: jullie hoeven écht niet uit te wijken naar de lokale stamkroeg om jullie zangkunsten ten gehore te brengen. Dit kan gewoon thuis in de woonkamer. Maak er gelijk een spel van: degene met de meeste punten, dus degene die de meeste zinnen juist heeft gezongen, mag bijvoorbeeld als eerst een cadeautje pakken.

Organiseer een filmmarathon

Weer eens iets anders dan netflixen! Er zijn diverse Sinterklaasfilms te vinden op Internet en op Netflix, die zorgen voor een hilarische avond. Oftewel: jeugdherinneringen ophalen en herbeleven. Nog leuker om te kijken samen met je kleine neefje of nichtje. En het állerleukst om te combineren met de Sint tea of het Sinterklaasdiner.