Monaco

In Frankrijk is het bijna overal te bestellen, maar hier in Nederland wacht de Monaco nog op zijn grote doorbraak. De Monaco is een voorloper van het nu populaire rosébier en je maakt het door een scheut grenadine aan een normaal biertje toe te voegen. In België is dit drankje ook te bestellen, maar daar vraag je aan de bar om een Tango of Smos.

 

Sneeuwwitje

Het leren drinken van bier begint vaak bij dit drankje en daarom zullen de meeste onder ons deze kruising wel kennen. Een Sneeuwwitje is een simpele mix van bier en 7UP, waarbij de toevoeging van 7UP voor een frisse, zoete smaak zorgt. In Duitsland is dit drankje overigens hét vrouwenbiertje en wordt het Radler genoemd. Ben je te lui om te mixen, dan kun je ook gewoon Amstel Radler kopen.

 

Mazout

Nog nooit heb ik iemand hier in Nederland een Mazout horen bestellen, maar in België (waar anders zijn ze gek genoeg om zoiets te drinken?) schijnt dit een gangbaar drankje te zijn. Mazout is bier gemixt met cola en dankt zijn naam aan de donkerbruine kleur van stookolie.

 

Clara

Een andere bier met frisdrankmix is een Clara. Dit drankje is vooral populair in Spanje en bestaat uit bier gemengd met Casera (een tonicachtig drankje met citroensmaak, van een Spaans merk). Thuis maak je gemakkelijk een Clara door bier met sprankelende citroenlimonade te mengen.

 

Kopstoot

Bang om bij het bestellen van bovenstaande drankjes uitgelachen te worden vanwege het hoge pussy-gehalte? Vraag de barman dan om een Kopstoot en drink deze als duikbootje op. Een kopstoot is een biertje met daarnaast een borrelglas jonge jenever. Laat het borrelglaasje met jenever in je bierglas zakken en drink dit tegelijkertijd op. Deze combinatie komt nogal hard binnen en wordt daarom ‘kopstoot’ genoemd.

 

Fotocredtis naar Pixabay \ Alexas_Fotos