Canon EOS 1200D

Deze camera van Canon is een prima basiscamera, maar doet verder niet zoveel bijzonders. Dat valt ook niet te verwachten gezien de lage prijs: € 299. Een groot pluspunt van deze camera is dat hij gemakkelijk te bedienen is en er veel uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Nikon d3200

De D3200 is een instapmodel van Nikon. Daarom is hij relatief goedkoop; je kan de body online al krijgen voor € 279 (zonder lens of andere extra’s). Binnen deze prijsklasse presteert de D3200 heel aardig, en blinkt hij vooral uit in beeldkwaliteit. Dit komt doordat de beeldsensor van relatief hoge kwaliteit is, wat zorgt vor zeer gedetailleerde foto’s. Ook zit er in het menu een guide-optie, wat handig is voor de beginnende fotograaf.

Pentax K-500

De Pentax K-500 is een zeer robuuste camera die vooral uitblinkt in snelheid en gemakkelijke bediening. Hij is wel relatief groot en zwaar, en kan daardoor voor iemand met kleine handen niet zo gemakkelijk te bedienen zijn. Ook is hij niet de beste keuze voor het maken van video’s, omdat hij in videomodus moeilijk scherpstelt. De Pentax K-500 is te krijgen vanaf € 598,95.

Nikon D3300

Officieel is de Nikon D3300 een instapmodel, maar in de praktijk is deze camera van dergelijke kwaliteit dat het een volwaardige camera lijkt. De foto’s zijn zeer scherp, zelfs bij slecht licht en heeft een mogelijkheid om aan te sluiten op wifi. Het enige nadeel is dat het scherpstellen tijdens het maken van een video nogal lang duurt. De Nikon D3300 is te krijgen vanaf € 329.

Sony Alpha 58

De Sony Alpha 58 valt op doordat de camera een elektronische zoeker heeft. Dit heeft als voordeel dat je van tevoren precies kan zien hoe de foto zal worden, maar als nadeel dat het beeld door de zoeker minder helder is. Houd daar dus rekening mee als je voor de Sony Alpha 58 gaat. Verder is het een goed en compleet instapmodel, met weinig nadelen. De Sony Alpha 58 is te krijgen vanaf € 417.

Bron: Tweakers en Tweakers