Toen ik erachter kwam dat ik allergisch was voor een aantal fruitsoorten, ben ik gaan kijken wat ik met het fruit dat ik wel kan eten, nog meer kan doen. Daarom hier mijn vijf budgetwaardige smoothies! (ik heb de namen zelf bedacht btw.)

Grass is greener…

Mijn all time favorite: banaan, avocado en melk/sojamelk. Het leuke aan smoothies is, is dat je kunt bepalen met wat je het fruit wilt mengen. Bij de een is het lekkerder met water en bij de andere met sojamelk. Deze smoothie drink ik het liefst met een beetje melk. 

banaan avocado

Purple Cool

Benodigdheden: zomerfruit (diepvries) en water. Very easy en heerlijk voor de zomer. Doe er nog wat ijs bij (geen schepijs) en het is heerlijk verkoelend! Ik gebruik soms ook chiazaadjes, gezond en lekker erdoorheen! 

Orange Red

Benodigdheden: sinaasappel (het liefst geen kant-en-klaar sap want daar zit hartstikke veel suiker in) en aardbeien! Dit kunnen ook diepvriesaardbeien zijn, ook lekker voor in de zomer dus! 

flesje

Look at my banana..

Benodigdheden: sinaasappel, banaan en melk. Ik vind persoonlijk dat water en banaan niet echt lekker smaken dus gebruik ik vaak melk! 

Oh my blueberries!

Benodigdheden: blauwe bessen en yoghurt. Ja je leest het goed, yoghurt. Dat gebruik ik soms ook voor smoothies en geloof me, het is heerlijk. Voor de zoetekauw onder ons, je kan een beetje suiker gebruiken maar dan is het niet echt gezond meer! 

zomerfruit

Zoals jullie hebben kunnen lezen gebruik ik geen suiker door de smoothies heen, heel veel fruitsoorten zijn al zoet van zichzelf. Zodra je er suiker bij doet, is het hele idee van een ‘gezonde’ smoothie verdwenen. Hope you liked it! 

P.s. de hoeveelheden kun je bepalen naar eigen smaak! 

Liefs,
Kenza 
 

Meer van Kenza

Meer van de andere Helden