Hoe vaak we wel niet om regen en verkoeling gesmeekt hebben de afgelopen tijd.. en die is er nog niet, dus blijft er slechts één oplossing over: binnen blijven. Nee, dat is niet raar. En als mensen je vragen waarom je in vredesnaam binnen zit met 30 graden, kun je in ieder geval de onderstaande smoesjes gebruiken. 

1. ‘Ik heb al veeeel te lang niet aan bingewatchen gedaan’

Je bent nog net niet de namen van de belangrijkste personages uit jouw favoriete serie vergeten. Voor je ’t weet kun je weer opnieuw beginnen omdat je alles bent vergeten, en dat is natuurlijk zon-de van je tijd. Daarnaast is het zonde van die maandelijkse 10 euro die, waarschijnlijk niet door jou, maar wel door iemand anders betaald moet worden. Bovendien móét je van jezelf gewoon alle seizoenen hebben gekeken vóórdat het nieuwe seizoen wordt gelanceerd. Ik hoor je denken dat buiten bingewatchen ook een optie is, maar dan heb je wel te maken met zaken zoals een trage Internetverbinding, een te donker scherm en allerlei afleidingen om je heen. 

2. ‘Het is te gevaarlijk om buiten te zitten’

Dit is eigenlijk wel echt waar. Genoeg water drinken is de afgelopen weken écht niet genoeg geweest. Meteorologen benadrukken continu dat je uit de zon moet blijven, voordat geen inspannende activiteiten moet verrichten en: bínnen moet blijven! Want de zomer zit vol met gevaren: je kunt bijvoorbeeld gestoken worden door een wesp (voor mensen die heeeel bang zijn is dit verschrikkelijk) of – en dit is een wat serieuzer probleem – een zonnesteek oplopen. En dat is het laatste waarop je zit te wachten tijdens deze zomerdagen. 

3. ‘Ik moet nog zooo veel dingen doen’

 Zon of geen zon: die to-do lijst groeit wel. Of je nou bezig bent met het voorbereiden van een herkansing, het schoonmaken van je huis of het aanschaffen van reisspullen: het moet toch een keer gebeuren. En geloof me: als jij zwetend op je handdoek ligt in de tuin, kom jij écht niet overeind om dat te gaan doen. Als je binnen zit – waar het een stuk koeler is en je je beter kunt concentreren – is de kans groter dat je wél een aantal taken kunt afstrepen. Dus wat je ook moet doen: just do it, en ga niet lopen uitstellen. 

4. ‘Ik wil straks wel een beetje shinen met m’n afgetrainde lichaam’

Tsja, wie wilt dit nou niet!? Maar hardlopen met 30 graden is niet te doen. In je kleine studentenkamertje heb je waarschijnlijk ook geen ruimte of attributen voor een effectieve workout, dus je zult nu wel verplicht naar de sportschool moeten (lang leve airco!). Houd er wel rekening mee dat je niet de enige bent. Het voordeel hiervan is wel weer dat het zien van andere mensen (en hun lichamen) jou motiveert om harder te gaan trainen in die o zo aangename omgeving waar de temperatuur niet hoger wordt dan 20 graden.