1. Sporten is gezond

De aller-allerbelangrijkste reden om te gaan sporten: het is gezond. Zullen we even wat voordelen voor je opsommen? Komt ‘ie: minder kans op een beroerte, een lagere bloeddruk, minder kans op kanker, sterkere botten, een elastischere huid, minder rugpijn, een sterker immuunsysteem, een betere nachtrust en overdag meer energie. Do we need to say more? En dan hebben we het nog niet eens over de geestelijke voordelen die sporten met zich meebrengt. 

 

2. Sporten vermindert stress

In een wereld vol prestatiedruk en burn-outs is er niets fijner dan minder stress. Tijdens het sporten worden je stresshormonen namelijk afgevoerd. Daarnaast ontstaat er al snel een stofje waardoor je je gelukkiger gaat voelen. En we gaan nog even door: door te sporten, kun je je beter concentreren en ben je na afloop meer ontspannen. Ook is sporten de ideale manier om even te ontsnappen uit je dagelijkse sleur en even helemaal nergens aan te denken. Ten slotte is sporten goed voor je zelfbeeld, en daar word je ook weer gelukkiger van.

 

3. Je verliest gewicht zonder minder te hoeven eten

Een hele fijne bijkomstigheid! Tijdens het sporten wordt je stofwisseling namelijk verhoogd. Dit betekent dat je meer calorieën verbruikt dan een lichaam dat minder vaak in beweging wordt gebracht. Aangezien je meer calorieën verbruikt, heb je nu een excuus om meer te gaan eten! Je hebt al 500 calorieën verbrand tijdens dat rondje hardlopen, dus die pizza en dat wijntje kun je gerust nemen. En dat terwijl je je nergens schuldig over hoeft te voelen.

 

4. Sporten is hipper dan ooit

Hardlopen of de Basic Fit bezoeken vol schaamte hoeft niet meer. Steeds meer mensen sporten, dus het wordt ook steeds normaler. Tel daar alle Instagram posts met de hashtags #fitgirl en #fitspiration bij op, en je kunt al snel concluderen dat sporten hipper is dan ooit. Onthoud wel: veel posts op sociale media zijn verre van realistisch, en zo’n ‘perfect’ lichaam bereik je alleen door 24/7 de sportschool onveilig te maken. Gelukkig is er meer dan Instagram: er zijn talloze apps, sportverenigingen en yogaschooltjes te vinden die er alles aan doen om jou aan het sporten te krijgen. Conclusie: sporten is hipper dan ooit, en je hoeft je helemaal nergens voor te schamen. Wees trots op het feit dat je zo goed voor je body én mind zorgt!