1. Ja en amen

Stel je voor, er staat vandaag iemand tegen je aan te kazen waar je helemaal geen zin in hebt. Denk aan oude vrouwtjes over het weer of een toerist die iets onverstaanbaars vraagt. Ze zullen waarschijnlijk weinig begrijpen van je gebrom, dus kan je het beste gewoon ‘ja’ zeggen en knikken. Kom je toch nog een beetje vriendelijk over. Toedeledokie!

 

2. Train je neplach

Het is gewoon een werkdag vandaag, en de studie betaalt zichzelf niet, dus je trekt je werkoutfit aan en gaat met een glimlach aan de slag. Ook vermoeiende mensen moeten eten op donderdagavond en zullen er alles aan doen om je leven nog iets zuurder te maken. Maar het is complimentendag dus train je nepglimlach om alsnog een beetje fooi te verdienen.

 

3. Tel tot tien

Moet je reizen vandaag? Het ov kan ook nog wel eens tegenzitten. Langzaam lopende mensen, vertraagde treinen, we kennen het allemaal. Raakt iemand of iets een gevoelige snaar? Tel tot tien en loop daarna rustig verder. Knal anders wat lekkere muziek door je oortjes en loop in stevige pas door. Als je eenmaal rustig zit, kan je weer ontspannen. Heerlijk.

 

4. Ontwijk de mensheid

Ben je gewoon te brak van gisteravond om mensen aan te kunnen vandaag? Blijf dan lekker thuis en ontwijk iedereen. Dan ben je in ieder geval vriendelijk voor jezelf. Ga incognito naar de supermarkt en koop het allerlekkerste brakvoedsel ever. Broodje tomaat met mozzarella uit de oven, gebakken eitje of een patatje mayo en zet een slechte film op. Jammie, ik kijk er nu al naar uit.