1. Cookies-and-Cream Hot Chocolate

Natuurlijk is warme chocolademelk een van de beste manieren om op te warmen. Nu kunnen we in iedere supermarkt de standaardversie halen, dus we geven er hier een lekkere twist aan: Cookies-and-Cream Hot Chocolate!

Wat heb je nodig?
- 500 ml melk;
- 125 ml chocoladepoeder;
- 4 – 5 oreo’s;
- Slagroom;
- Crunched oreo’s voor de topping.

Bereidingswijze:
1. Warm de melk op (het mag niet koken!) 2. Voeg de chocoladepoeder toe. 3. Maal de oreo’s in een blender en voeg deze toe aan de melk. 4. Serveer met slagroom en de crunched oreo’s op de topping. Jammie!

 

2. Pumpkin Spice Latte

De Pumpkin Spice Latte is een van mijn favorieten. Jammer dat de Starbucks ze alleen verkoopt in de herfst. Gelukkig kunnen we het ook thuis maken!

Wat heb je nodig?
- Pompoenpuree;
- Pompoentaart kruiden;
- 2 eetlepels suiker;
- 2 eetlepels vanille extract;
- 2 koppen melk;
- 1 of 2 shots espresso;
- Verse peper;
- ¼ kop dikke slagroom.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de pompoen en de kruiden. 2. Voeg de suiker toe en roer totdat het een dikke siroop is. 3. Verwarm de melk (het mag niet koken!) en klop het op met het vanille extract. 4. Schuim de melk op. 5. Mix de twee drankjes. Zet je koffie klaar en voeg de opgeklopte melk en de pompoenmix toe. 6. Maak het af met slagroom met en bestuif het met extra pompoentaartkruiden. Kaneel of nootmuskaat kan ook lekker zijn!

3. Hot Apple Pie 43

Als we de website van Licor 43 moeten geloven is de Hot Apple Pie 43 een hartverwarmend drankje. Uitproberen zou ik zeggen!

Wat heb je nodig?
- 50 ml Licor 43;
- 150 ml appelsap;
- 1 kaneelstokje;
- Geklopte slagroom;
- Kaneelpoeder voor de garnering.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de appelsap met het kaneelstokje en roer de Licor 43 door het warme mengsel. 2. Verwijder het kaneelstokje en schenk het in een glas. 3. Garneer je drankje met de geklopte room en een snufje kaneelpoeder. Tada!

 

4. Gluhwein!

Nu is glühwein een beetje standaard, maar dat neemt niet weg dat het ongelofelijk lekker is!

Wat heb je nodig?
- 1 liter rode wijn;
- 1 sinaasappel;
- 2 eetlepels rietsuiker of honing;
- 6 kruidnagelen;
- 2 stuks steranijs;
- 2 kaneelstokjes;
- Eventueel een scheutje cognac voor de liefhebber.

Bereidingswijze:
1. Was de sinaasappel en snij deze in partjes. 2. Steek de kruidnagelen in de stukjes sinaasappel. 3. Gooi alle ingrediënten in een pan en verwarm het op laag vuur. Laat het niet koken, anders vervliegt de alcohol! 4. Laat de glühwein 15 tot 20 minuten trekken op laag vuur. 5. Serveer de glühwein in glazen en voeg eventueel een schijfje sinaasappel toe. Enjoy!

 

Bronnen: RecipeCritic, TheKitchn, Licor43, Foody.
Foto: Unsplash.