Waar zouden wij zijn zonder alle gadgets? Vele uren worden gespendeerd aan het gebruik van laptops, smartphones, gameconsoles en andere (elektronische) snufjes. We nemen ze overal mee naartoe en zodra ze ons in de steek laten, zijn we radeloos. Niet gek, uit onderzoek blijkt immers dat we echt verliefd kunnen zijn op een gadget.

Onderzoekers van de universiteit van Arizona in Amerika, ontdekten dat veel mensen een soort van relatie aangaan met hun materiële bezit. Vooral onder auto-, wapen- en computereigenaars blijkt dit fenomeen veel voor te komen.

Man ziet zijn wagen meer dan zijn eigen vrouw: De onderzoekers interviewden meerdere autobezitters tijdens een autoshow en kwamen tot de conclusie dat veel eigenaars hun vehikel min of meer als mensen behandelen. Een voorbeeld is de man die zijn auto 'Maybelline' noemt en zegt meer tijd met zijn blikken minnares door te brengen dan met zijn echte vrouw.Een andere respondent wist tijdens het interview precies te vertellen wanneer en waar zijn liefje gemaakt was. Ook kon hij alle voorgaande eigenaars van zijn auto opnoemen en omschreef hij de eerste keer dat hij zijn wagen zag als 'liefde op het eerste gezicht'.

Liefde niet gebaseerd op merken: Het onderzoek, dat online gepubliceerd werd in 'The Journal of Consumer Research', was in eerste instantie enkel gericht op autobezitters, maar al snel bleek dat deze liefde voor gadgets bij meer producten voorkomt. Bijvoorbeeld dus bij wapens, fietsen en computergerelateerde producten. De onvoorwaardelijke liefde is overigens niet gebaseerd op merken. De eigenaar bouwt een band op met zijn of haar specifieke product. Het onderzoek toont tevens aan dat de zogenaamde 'gadgetlovers' veel meer geld in hun geliefde bezittingen steken dan normale mensen doen.Dus loopt je relatie op de klippen, of lukt het maar niet om succesvol te worden in de liefde? Dan ben jij misschien wel een gadgetlover. Ga eens lekker een weekendje weg met je iPad of romantisch dineren met je Fiat Panda. Blijkbaar ben je niet de enige.