De wegwerpbarbecue


Je wegwerpbarbecue haal je bij de Lidl voor slechts € 1,99 (merk ‘Instant Barbecue’). Lees hier waarom deze als beste uit de test kwam.

De diepvriesfrikandellen


“Heel krokant en een lekkere frikandelvlees-smaak.” De frikandel van de Albert Heijn laat geen nasmaak achter, dus won hij de test. Je hebt er 4 stuks voor € 0,94. Dit waren zijn concurrenten.

De diepvrieshamburgers


Het huismerk van de Aldi brengt duidelijk de beste burger naar de barbecue. Je kunt deze dingen zonder schaamte aan je gasten voorschotelen en je betaalt € 3,99 voor 12 stuks. De burgers van Jumbo en Beckers delen een tweede plaats en zijn ook nog best te nassen. Als je vaker met je vrienden wilt barbecueën kun je de exemplaren van Mora en Lidl maar beter ver bij het vuur vandaan houden.

De currysaus


Je (goedkope) barbecuevlees kun je het beste in de currysaus van een A-merk dopen. Heinz om precies te zijn. "Het ruikt gewoon naar cafetaria. Lekker”, aldus het testpanel. Lees hier welk merk je ook kunt kopen, als het schap leeg is of je twintig cent tekort komt. Wat kost dat dan? € 1,89.

De whiskysaus


Dat je ogen en neus je soms bedriegen, komt bij deze test duidelijk naar voren. Dat sommige sauzen niet perfect schenken, maar wel lekker smaken, nemen we op de koop toe. De grote en overduidelijke winnaar van deze test is die van de Jumbo, en dat voor maar € 0,92. Lees hier welke whiskysaus je vooral niet in huis moet halen.

Rosé


Bij die BBQ drinkt een ijskoud rosétje wel lekker weg. We testten vijf huiswijnen onder de 5 euro. Winnaar is de ‘Cimarosa Zinfandel’ van de Lidl, waar je € 2,49 voor neerlegt. Daarbij ziet de fles er ook nog chique uit, dus niemand zal weten dat jij zo'n goedkope rosé hebt aangeschaft. We kwamen wel tot de conclusie dat het niet zo best gesteld is met de rosés in de Nederlandse supermarkten, lees hier welke we nog meer hebben getest.

Droge witte (huis)wijn


Drink je liever wit dan rosé? Ga dan naar de Plus voor de huiswijn of naar de Albert Heijn. Beide zijn € 3,69. Alleen in die van Appie zit iets meer alcohol (12,5% tegenover 11% in die van de Plus). We hebben ook nog die van de Gall&Gall, de Hema en de Jumbo geproefd.

Liever bier?


De König Ludwig Weissbier kwam als beste uit onze weizenbier-test. En, hoewel het geen echte rosébiersmaak heeft, heeft Liefmans Fruitesse (€ 0,66) de rosébier-test gewonnen. Al drinkt Wittekerke Rosé (€ 0,99) ook lekker weg.