Waarom een moodboard?

Een moodboard geeft een persoonlijk tintje aan je cv. Zo geef je een bedrijf eigenlijk een kijkje in je leven. In 6 foto’s laat je zien wie je bent, wat je interesses zijn en waar jij voor staat. Met een moodboard is het voor een bedrijf makkelijker in te schatten of jij als persoon binnen een organisatie past. Bovendien is een cv met alleen maar tekst best saai. Een extra reden dus om een moodboard aan je cv toe te voegen!

 

Do’s

Oké, het is dus duidelijk dat een moodboard een goede toevoeging is aan je cv. Maar wat voor afbeeldingen zet je in nu eigenlijk in jouw moodboard? Het is belangrijk dat je afbeeldingen kiest die echt iets over jou zeggen, zoals je (favoriete) sport, hobby’s, lievelingseten, of iets waar je heel trots op bent!
Een voorbeeld. Zit je in een sportteam? Zet dan een foto van dit team in je moodboard. Je laat hiermee niet alleen aan bedrijven zien dat je sportief bent, maar ook dat je een teamplayer bent en met anderen kan samenwerken!

 

Don’ ts

Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die je niet op een moodboard hoort te zetten. Selfies zijn een echte no-go, net zoals foto’s met drank of drugs. Je cv is wel je visitekaartje, dus houd het correct en zakelijk! Is uitgaan je lust in je leven en heb je echt geen andere hobby’s? Bedenk dan goed waarom je uitgaan zo leuk vindt. Is het de loyaliteit aan je vrienden, of juist vrijheid die je ervaart tijdens het uitgaan? Zorg dat je deze reden aan een afbeelding koppelt en zet hem op je moodboard!

 

Meer tips?

Ben je er nog niet uit wat je precies in je moodboard wil zetten, of zou je graag andere tips voor je cv willen krijgen? Ga dan bij YTF langs voor een coachgesprek met één van de talent coaches. Zij kunnen je helpen met het opstellen van een moodboard en je CV!