Wat voor baantjes heb je vooral?

Ik doe heel veel verschillende dingen zoals  woningontruiming en post bezorgen. Verder heb ik magazijnwerk gedaan, als sjouwer gewerkt voor het Valkhof museum, en ik heb dozen gestapeld bij Barenburg.

Wat vond je het leukst om te doen? 

Ik vond de nachtdienst bij Barenburg het leukst. Daar moest ik dozen stapelen, maar er was goede muziek, de collega’s waren leuk, ze bestelden lekker eten voor ons en het betaalde goed vanwege de onregelmatigheidstoeslag!

Hoeveel uur werk je per week?

Soms werk ik wel 40 uur per week. De afgelopen weken was het iets minder, ongeveer 20 uur per week.

Wat verdien je?

Dat ligt eraan waar ik werk. Ik ben 21 dus val nog in het jeugdloon. Ik werk graag uren waarbij ik extra betaald krijg, zoals de nachtdienst bij Barenburg.

Hoe ben je aan deze baan gekomen?

Ik zocht een bijbaan en heb toen bij Domino’s naar werk gevraagd. Zij hebben mij toen een kaartje van ASA Nijmegen gegeven. Ik ben toen naar ASA gegaan en heb me meteen ingeschreven.

Wat vind je zo leuk aan via ASA werken?

Ik vind het erg fijn dat de diensten flexibel zijn en dat ik zelf kan uitzoeken wanneer ik kan werken. Bij ASA hebben ze diensten met verschillende werkzaamheden bij verschillende klanten. Zo kom je op verschillende plekken. Het werken met andere uitzendkrachten is ook erg leuk. Het zijn vaak allemaal studenten en dit klikt goed. Een aantal uitzendkrachten zijn zelfs vrienden van mij geworden.

Welke voordelen heeft werken via ASA voor jou?

Ik kan zelf bepalen wanneer ik ga werken en waar. Als ik bijvoorbeeld druk ben met mijn studie, werk ik een week wat minder. De vrijheid die ik hierin heb stel ik erg op prijs. Ook vind ik het fijn dat elke dag anders is én ik wekelijks uitbetaald word. 

Merk je dat je via een uitzendbureau werkt?

Ik merk dat ik via een uitzendbureau werk, omdat ik veel voordeel heb ten opzichte van mensen die wel vast zitten aan roosters bij een vaste bijbaan. Zij hebben veel minder vrijheid dan ik heb. Verder op de werkvloer merk ik niet dat ik een uitzendkracht ben, ik word gewoon als een normale medewerker behandeld. Ik krijg bij sommige diensten gewoon net als iedereen een lekkere lunch! 

Wil jij net zoals Julian geld verdienen deze zomer? Check alle vakantiebanen en bijbanen bij ASA.

Dit artikel is een samenwerking tussen Studenten.net en ASA