Helaas ondervind ik deze drempel ook regelmatig. Deze week heb ik daarom een paar dagen een aantal verschillende manieren geprobeerd om uit bed te komen. Deze heb ik gevonden in een artikel dat een keer op Studenten.net is verschenen. 

Maandag – Laat je gordijnen open

Maandag begon ik met een truc die mij al vrij bekend is. Ik heb een zolderkamer met schuinen daken, en toen ik hier net kwam wonen had ik lange tijd geen gordijnen voor twee van mijn drie ramen. Na verloop van tijd kreeg ik er eentje bij voor wat meer nachtrust.

In de nacht van zondag op maandag heb ik echter al mijn gordijnen open gelaten en ben ik met goede hoop gaan slapen. Ik werd inderdaad vroeg wakker en op een vrij rustige manier. Echter, mijn slaapritme is nogal scheef (ik ga meestal rond 1 uur naar bed), dus echt uitgeslapen was ik nog niet. En als het zo licht is op mijn kamer, doe ik echt geen oog meer dicht.

Rick opstaan foto 1

 

Dinsdag – Drink meteen een glas water

Met de volgende truc wist ik zeker dat ik in ieder geval niet te vroeg wakker zou worden. Ik heb een soort inwendige klok waardoor ik bijna altijd wakker word voor de wekker gaat, ongeacht hoe laat ik deze zet. Het glas water stond paraat en het eerste wat ik deed, voor ik goed en wel op zou staan, was het glas water naar binnen werken. Hij smaakte goed en was een tikkeltje vreemd omdat ik het nog nooit eerder had gedaan (normaal is het eerste wat ik op een dag drink melk). Verder merkte ik overigens niet zozeer het positieve effect op het opstaan; het was vooral lekker om wat vocht binnen te krijgen.

Rick opstaan foto 2

Woensdag – Maak een ochtend-afspeellijst

Dit leek me wel een hele comfortabele, en om die reden had ik vooraf m’n twijfels over deze truc. Zodra ik wakker werd knalde ik een chille afspeellijst aan via m’n usb-boxjes en m’n mobiel en ik moet eerlijk zeggen, het was heerlijk wakker worden. Ik had een lijst van een halfuur gemaakt, maar toen het erop zat heb ik stiekem andere muziek aangezet en voor ik het wist was ik een uur verder...

Rick opstaan foto 3

 

Donderdag – Eet een pepermuntje

Ik had deze speciaal bewaard voor donderdag, aangezien de kans op een brakke ochtend zeer reëel was. De verwachting werd waarheid, en tegen twaalven openden mijn zware oogleden zich. Iedereen die wel eens brak wakker is geworden kent de smerige smaak in de mond wel (en ja, ik heb m’n tanden gepoetst en nee, ik heb niet gekotst), dus het pepermuntje beviel zeer goed. Helaas werkten de omstandigheden de truc helemaal tegen dus ik kan niet echt een oordeel geven over het effect van het pepermuntje op het opstaan.

Vrijdag – Rollen!

Ik besloot de week af te sluiten met de truc die in mijn ogen het meest succesvol zou zijn: Rollen. Oftewel, je wekker ergens neerleggen zodat je wel uit bed móet komen om hem uit te zetten. Ik had hier vooraf al bijzonder weinig zin in, maar in de naam van de wetenschap liet ik mijn (telefoon)wekker op 2 meter van mijn bed liggen. En wat blijkt? Het werkt. Alles in mijn lichaam schreeuwde om terug in bed te gaan liggen, maar met een beetje wilskracht besloot ik nee te zeggen en me aan te kleden. Aanradertje dus!

 

Meer van Rick

Meer van de andere Helden