Studenten die hun administratie goed bijhouden, blijken ook beter met geld om te gaan (= houden nog wel eens geld over). Om ervoor te zorgen dat jij niet te veel tijd kwijt bent aan je administratie geven we 10 tips om je administratie op een efficiënte manier bij te houden; met je smartphone.

10. Je bankrekening
Beschikbaar voor iPhone, Android & Blackberry

Of je nu een rekening hebt lopen bij de ING, Rabobank , SNS of ABN AMRO, je kunt je rekeningoverzicht raadplegen met een app. Alles beter dan bij in de rij van de Albert Heijn er bij de kassa achter moeten komen dat je geen geld meer hebt.

9. Je verzekeringen
Beschikbaar voor iPhone en Android (maar niet op alle versies compatibel)

Inmiddels hebben zo'n twintig verzekeraars apps ontwikkeld, grote kans dus ook jouw verzekeraar: om het melden van schade te vereenvoudigen (en meteen foto's te maken met je telefoon van de schade) of om inzicht te krijgen in je polisgegevens. Zo biedt Interpolis schadehulp en kun je zelfs je gesprek bij de dokter opnemen en FBTO maakt het mogelijk om via de app zorg te declareren.

8. Je belstatus
Beschikbaar voor Android en iPhone

Verschillende telefonie-aanbieders hebben inmiddels apps ontwikkeld. Zo heeft Vodafone een 'belstatus app' uitgebracht voor Android, hiermee krijgen gebruikers inzage in hun verbruik van hun belminuten en dataverbruik. Zowel T-Mobile als Telfort hebben een app op de markt gebracht waar gebruikers naast hun belstatus en dataverbruik ook hun facturen kunnen inzien.

7. Je documenten
Beschikbaar voor Android en iPhone

Met de FileManager app kun je de bestanden op je smartphone of tablet beheren; verplaatsen, wijzigen en verwijderen.

6. Je energierekening
Beschikbaar voor Android en iPhone

Essent heeft op dit moment als enige energiemaatschappij in Nederland een handige thermostaat waarmee je met je Android smartphone, waar je ook bent, je thermostaat in je huis kunt regelen. Uiteraard kon Nuon niet achterblijven en zij ontwikkelden een app waarmee je inzage kunt krijgen in je maandelijks energieverbruik.

5. Je muziek en video's
Beschikbaar voor iPhone, Blackberry en Android

Menig student kent Dropbox inmiddels, maar nu is er ook een app-variant. Deze kun je simpelweg installeren op je smartphone en koppelen aan je account. Met Dropbox app kun je bestanden delen met andere personen of computers. Je krijgt bij een account 2 GB opslag. In de applicatie kun je bij je Dropbox bestanden, kunt ze bijwerken en downloaden naar je telefoon. En de muziek en video's kun je zelfs streamen op je mobiele telefoon.

4. Je belgedrag
Beschikbaar voor Blackberry en Android

De Phonalyzr app geeft je inzicht in je belgedrag met leuke grafiekjes, ideaal voor de ultieme statistiek-nerd. Je kunt meteen zien welke personen of nummers je het meest gebeld hebt. Zo kan het voordeliger zijn als je moeder jóu belt in plaats van andersom. Ook het percentage gemiste oproepen kunt je in één oogopslag aflezen.

3. Je stufi
Beschikbaar voor iPhone, Android en Blackberry

Met de DUO app weet je altijd wanneer je studiefinanciering wordt uitbetaald, heb je toegang tot alle veelgestelde vragen én kun je direct berekenen hoeveel je moet terugbetalen als je leent.

2. Je aantekeningen/notities
Beschikbaar voor iPhone, Android en Blackberry

Ben jij ook zo moe van je verzameling aan notities? De makers van Evernote bedachten hier een oplossing voor. Deze app biedt jou de mogelijkheid om notities, geluidsopnames, foto’s, webknipsels en nog veel meer op 1 centrale plek op te staan. Je hoeft dus nooit meer bestanden te verliezen door een gecrashte smartphone want je bestanden worden automatisch gesynchroniseerd naar je dekstop of laptop.

1. Gratis bellen
Beschikbaar voor iPhone, Android & Blackberry

Deze app heeft een welverdiende eerste plaats behaald. Met deze app kun je namelijk gratis bellen. Gratis bellen? Ja, via (VOIP) wat staat voor bellen via het internet. Je kent vast de skype-variant, maar die is niet altijd 100 procent effectief. Viber heeft een uitstekende verbinding, waardoor het gesprek niet hapert. Eindeloze gesprekken voeren zonder je belbundel te moeten verhogen? Ja, dat kan dus!