Met veel winkels, restaurants, bars en festivals is het een ideale stad voor een break na een heel jaar studeren. Aangezien er zoveel te doen is in Groningen en het voor sommigen een flinke reis kan zijn, kun je het beste een hotel of hostel boeken. Het Bud Gett Hostel ligt midden in het centrum en 24/7 geopend. Het is ook mogelijk om er al voor minder dan een tientje te dineren. Dat laat meer geld over om Groningen helemaal te verkennen.

 

Leuk voor een groep

Bij Euro Kartracing en Bowling Groningen kun je zowel doordeweeks als in het weekend bowlen en karten. Daarnaast kun je er ook eten en drinken. Dit is vooral leuk als je met een wat grotere groep Groningen onveilig maakt.

Voor nog meer plezier en spanning is er de Escape Hunt Experience. Tijdens het spel word je opgesloten in een kamer met andere spelers en moet je door middel van aanwijzingen en raadsels binnen 60 minuten het mysterie oplossen. Lukt het niet binnen de tijd, dan zul je voor altijd vast zitten.

 

De stad leren kennen op de fiets

Voor iedereen die Groningen echt wil ontdekken is een fiets de beste optie. Er worden regelmatig fietstours georganiseerd, waarbij een gids groepen fietsers naar speciale plekken toe leidt en hier meer informatie over geeft. Op deze manier leer je de stad pas echt kennen.

 

Groningen vanaf het water

Voor de actievelingen is er ook nog de optie om te gaan kanoën of te waterfietsen. Bekijk deze Hertz blogpost voor meer informatie. Op deze manier kan je Groningen verkennen vanaf het water. Perfect voor een warme dag.

Na een weekendje Groningen zal het moeilijk zijn om weer weg te gaan. Vooral als je weet dat je na de zomer weer de boeken moet openslaan.