Tijd om weer af te spreken met vrienden van vroeger en om eventueel wat centen bij te verdienen. Helaas staat er in de zomer ook een wat minder leuk klusje op je te wachten: de zomerschoonmaak. Het is superfijn om het gedaan te hebben, maar het blijft lastig om er aan te beginnen. Hier een aantal tips om je er makkelijk doorheen te slaan.

 

Goede muziek

Zet een lekker muziekje op. Het liefst iets lekker vrolijks waardoor je meer energie krijgt. Zet de muziek zo hard op dat niemand jouw valse gezang kan horen en de schoonmaak vliegt zo voorbij!

 

Leuke huisgenoten

Plan het zo in dat je met al je huisgenoten tegelijkertijd aan het schoonmaken bent. Dit motiveert je en maakt de schoonmaak ook een stuk gezelliger. Zo worden de gemeenschappelijke ruimtes ook weer goed schoongemaakt en kan je er weer een tijdje tegenaan. Na de schoonmaak kan je gelijk gezellig samen een drankje doen op een terras en genieten van het mooie weer!

 

Genoeg schoonmaakspullen

Sla voor je begint aan de grote schoonmaak genoeg schoonmaakspullen in zodat je niet hetzelfde doekje voor de douche als de eettafel hoeft te gebruiken. Gooi smerige doekjes of sponsjes gewoon lekker weg. Zorg ook voor een lekker ruikende allesreiniger zodat heel het huis na de schoonmaak lekker fris ruikt!

Wees kritisch op wat je bewaart en weg gooit. Hoe minder je bewaart hoe minder groot de troep is die je moet opruimen! Bekijk daarom kritisch of iets ooit nog zult gebruiken en of het sentimentele waarde heeft.
 
Rotterdam_SW_Banner_large