1. Spreek van tevoren af wat jullie precies gaan doen

Het is natuurlijk niet fijn als jij je een paar uur voor de date helemaal mooi hebt gemaakt en pas bij aankomst hoort dat jullie gaan paintballen. Zorg er daarom voor dat jullie ruim van tevoren afspreken wat jullie plannen zijn, waar jullie afspreken en hoe laat. Op die manier kun je je ook beter voorbereiden.

2. Zorg dat je er verzorgd uitziet

Natuurlijk is het belangrijk dat je altijd jezelf blijft op een eerste date, maar een beetje extra verzorging kan geen kwaad. Ook heel belangrijk: een frisse adem. Zorg bijvoorbeeld dat je van tevoren geen knoflook hebt gegeten, poets je tanden en neem een rolletje pepermuntjes mee.

3. Neem zelf geld mee

Dit is iets wat veel mensen nog wel eens vergeten. Vooral vrouwen gaan er net iets te vaak vanuit dat hun date de eerste keer voor hen betaalt. Natuurlijk is het alleen maar fijn als dit ook daadwerkelijk gebeurt, maar zorg er toch voor dat je zelf iets extra’s meeneemt. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je date te weinig of zelfs geen geld bij zich heeft.

4. Kom op tijd

Dit is misschien wel één van de belangrijkste punten om aan te denken. Een eerste indruk maak je natuurlijk maar één keer. Als je meteen al te laat op de afgesproken plek komt, denkt je date misschien wel dat je toch niet veel interesse in hem/haar hebt. Check dus even van tevoren hoeveel tijd je nodig denkt te hebben en kom op tijd.

5. Laat elkaar evenveel aan het woord

Als je een kletskous bent, wil je vaak het liefst zo veel mogelijk over jezelf vertellen. Dit is natuurlijk goed, maar vergeet niet om je date ook af en toe aan het woord te laten. Hij/zij vindt het ook belangrijk dat jij alles over hem/haar te weten komt en dat kan niet als jij iedere keer het hoogste woord hebt. Sterker nog: dit kan voor irritatie zorgen bij de ander en dat wil je natuurlijk niet.

6. Blijf jezelf

We snappen dat het leuk is om allerlei spannende verhalen te verzinnen over het aantal shotjes dat je hebt gedronken voordat je knock-out ging, maar toch is dit niet het slimste wat je kunt doen. Je date vindt het namelijk veel leuker om de echte jij te leren kennen. Dat is tenslotte waar het tijdens een eerste date om draait. Blijf dus vooral jezelf. Het is nergens voor nodig om jezelf anders voor te doen dan je bent! 

7. En bovenal: geniet ervan!

Een eerste date is altijd spannend, maar toch is het vaak ook een ontzettend leuke ervaring. Je leert iemand beter kennen en misschien hebben jullie het wel zo leuk samen, dat jullie zelfs al bezig zijn met het plannen van een tweede date. Vergeet dus vooral niet te genieten van de tijd die jullie samen doorbrengen!

Fotocredits: Unsplash/Spencer Davis