Je skipas

Het is aan te raden om een reis te boeken waar je skipas bij in zit. Een skipas is namelijk over het algemeen vrij duur, en het kan nogal vervelend zijn als blijkt dat je bij aankomst nog een smak geld moet neertellen voor je skipas. Let daar dus op als je een wintersportreis boekt: zit je pas erbij in of niet?

Je verzekering

Zorg dat je goed verzekerd bent tegen ongelukken. En dan niet alleen tegen gebroken botten, maar ook tegen gebroken ski’s en ander materiaal. Als je je materiaal huurt en er gebeurt iets mee (je ski’s breken, of ze verdwijnen per ongeluk in één of ander ravijn) dan wil je niet dat je een enorm bedrag moet neerleggen om dat materiaal te vergoeden. Zorg dus dat je verzekering die kosten dekt, want dan sta je een stuk relaxter op je ski’s of snowboard. Vaak dekt een reguliere reisverzekering geen wintersport, omdat skiën en snowboarden onder de extreme sporten valt.

Sneeuw

Gras glijdt niet zo lekker, dus je mag hopen dat er sneeuw ligt in jouw wintersportgebied. Let hier vooral op als je voor een vroegboekkorting gaat; je kunt dan namelijk niet voordat je vertrekt checken of er sneeuw in het gebied ligt. Om zeker te zijn van sneeuw kun je het beste naar een gebied gaan dat hoog genoeg is, zodat er altijd sneeuw ligt. Ook kun je een reis boeken met sneeuwgarantie.

Schoolvakanties en feestdagen

Rijen van een kwartier voor de skilift, zigzaggen tussen massa’s mensen door en irritante kinderen die als een steen recht naar beneden suizen; niet bepaald fijn voor een wintersportvakantie. Om dit enigszins te voorkomen kun je van tevoren checken wanneer de schoolvakanties en feestdagen zijn. Vermijd vervolgens die periodes als de pest, zodat je de piste lekker voor je alleen hebt.
Bron: Sneeuwsport.nl

Fotograaf: Daniël Schonewille