Maak alles mee

Stel je er van tevoren op in dat je weinig zult slapen en dat je gedurende de week amper adempauze hebt. Er is namelijk zoveel te doen en beleven, dat het eigenlijk zonde is om een rustdag in te lassen. Probeer elk evenement op de agenda van de KEI-week mee te maken, want elke dag heeft een compleet ander thema en geeft je een andere kijk op Groningen en het studentenleven. Maak dus ook op maandag een rondje over de informatiemarkt. Klinkt saai, maar je krijgt meteen een goed beeld van wat Groningen jou te bieden heeft.

Stap uit je comfortzone

Dit is denk ik wel mijn belangrijkste tip: Get out of your comfortzone. Het kan best eng zijn, zo’n introductieweek in een stad die je niet kent en met mensen die je nog nooit gezien hebt. Maar gooi jezelf in het diepe en praat met iedereen, doe dingen zonder erbij na te denken (behalve misschien diep in de nacht) en geniet van alles wat er over je heen komt. Schrijf je in voor die sportvereniging waar je eigenlijk over twijfelt, doe mee aan een of andere ludieke activiteit tijdens het Open Air Festival en zing je longen schaamteloos uit je lijf tijdens de Night of the Songs.

Geef je individueel op

Het mag wel maar geef je alsjeblieft niet op met een groep vrienden. Het is oké om met één ander aan te geven dat je graag in hetzelfde groepje wilt, maar het is verreweg het leukst om op jezelf veel leuke nieuwe mensen te leren kennen. Je vrienden heb je straks ook nog wel, dit is het moment om nieuwe contacten te leggen. Heb je toch een tegenvallend KEI-groepje met mensen die niks willen doen of elke avond naar die ene vereniging gaan? Het is tijdens de KEI-week geen enkel probleem om je aan te sluiten bij een ander groepje, waar bijvoorbeeld een vriend(in) van thuisthuis in zit. 

Pak je rust wanneer dat kan

Aangezien ik je zojuist heb aanraden om zoveel mogelijk mee te maken en de prioriteit van je bed even omlaag te schroeven, is het aan te raden om je rust te pakken wanneer dat kan. Zeker als het mooi weer is (en dat is het tijdens de KEI-week áltijd, no joke) dan kan het heerlijk zijn om halverwege de dag even je achterwerk in een zitzak of ligstoel achter te laten.

Drink genoeg water!

Het albekende cliché gaat tijdens de KEI-week ook absoluut op: Drink genoeg water. Als het mooi weer is (zoals ik al zei, dat wordt het, ongeacht de voorspellingen) dan wil je niet uitdrogen. Daarnaast is het erg fijn om met water alle alcohol in je lichaam weg te spoelen en op die manier je lichaam van hernieuwde krachten te voorzien. Je moet het feesten en ontdekken namelijk wel een hele week volhouden!

Ga jij ook de KEI-week lopen? Dan maak je donderdag 18 augustus kans op heel veel gratis geld! Je kunt dit namelijk in de Studenten.net-cashmachine komen graaien!

Meer van Rick